Od 1. marta stroži uslovi za odlazak u Nemačku

Provera znanja nemačkog jezika i uvođenje starosne granice za stanovnike Zapadnog Balkana koji bi da emigriraju u Nemačku novine su Zakona o emigraciji čija će primena početi 1. marta 2020. godine, kažu u Nemačko-srpskoj privrednoj komori.

Državljani BiH pri ulasku u EU moraće skenirati lice i dati otisak prstiju
Pixabay

Direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap rekao je da će stanovnicima Zapadnog Balkana biti dosta teže da odu u Nemačku jer, dodaje, više neće uživati priviligije u odnosu na stanovnike drugih delova sveta.

Naveo je da će ubuduće znanje nemačkog jezika stanovnika Zapadnog Balkana koji bi da odu u Nemačku morati da bude na visokom nivou, što ranije nije bio slučaj. Takođe, kaže, postojaće starosna granica, koja ranije nije postojala.

Knap, međutim, nije precizirao do koje starosne granice će stanovnici Zapadnog Balkana moći da odlaze u Nemačku, ali je najavio da će o novim rešenjima nemačkog Zakona o emigraciji biti reči u petak, 22. novembra u Beogradu, na konferenciji “Zapadni Balkan i nemačka privreda: Investicije – Dobavljačke inicijative – Mobilnost”.

“Na konferenciji u petak želimo da razjasnimo sva pitanja u vezi sa novim zakonom”, rekao je Knap i dodao da će na tom skupu biti reči o tome kako će ubuduće izgledati procedure.

Kaže i da Nemačka uvodi propis koji će važiti za ceo svet.

Izvor: 021

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Danas je Sveti arhangel Mihailo: Simbol borbe protiv zla

Čet nov 21 , 2019
Danas je Sveti arhangel Mihailo: Simbol borbe protiv zla Danas Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici slave Aranđelovdan, Sabor svetog Arhangela Mihaila. Smatra se da je arhanđel Mihailo prvi stupio u […]