Kritike iz Hrvatske dolaze od medija, a ne od struke

Na pitanje novinarke „Politike” povodom kritika koje su objavili hrvatski mediji da pristup Srbije u borbi sa koronavirusom nije dobar za razliku od njihovog sa brzim testovima, Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je uveren da Srbija nije ni u čemu pogrešila, da kritike iz Hrvatske dolaze od medija, ne od epidemiologa, te da i nije loše što ima više pristupa, što će se kasnije analizirati.

Kon je rekao da Hrvatska ima masovnije testiranje jer koristi tzv. orijentacione testove, ali da naši epidemiolozi nisu baš ubeđeni da su oni korisni, odnosno sasvim pouzdani, prenosi Tanjug.

„Iskreno, mislim da nigde pogrešili nismo, jer je ovo borba za život i kod njih i kod nas. Strateški, ta kritika verovatno uglavnom od novinara, a što se tiče samih kolega, to ne doživljavam kao kritiku pošto imam tamo i prijatelje među epidemiolozima i siguran sam da ćemo se brzo razumeti za kratko vreme. To treba ostaviti za posle kada budemo razmenjivali znanja i iskustva”, kaže Kon.

Logično je, kaže, i da svako pokušava da objasni da je njegov način najbolji i najracionalniji, ali vreme će pokazati.

Ističe da je svakako bolje da imamo i jedan i drugi pristup kako bi se posle izvukle pouke i razmenila znanja i iskustva.

On je naglasio da sagledavanje svih aspekata epidemije neće trajati samo godinu dana već da će se epidemiolozi još godinama raspravljati šta je trebalo i gde su pogrešili i mogli bolje, ali i gde su bili dobri.

Izvor: Politika

Novinar

Vaš komentar

Next Post

Putin otpustio zamenika ministra policije

Pet apr 10 , 2020
MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin smenio je zamenika ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Romanova, koji je i na čelu odeljenja za istrage tog ministarstva. Putin je ukaz o smeni potpisao […]
%d bloggers like this: