Šajn: Samo pomeriti izbore, ne raspisivati nove

BEOGRAD – Predsednik Romske partije Srđan Šajn predložio je danas da se pomeri održavanje izbora, a ne da se raspisuju novi izbori.

Šajn smatra da bi se tako stvorili uslovi da predizborne radnje traju duže i mogućnost da sve izborne liste koje imaju nameru da se kandiduju to i učine u realnim rokovima koje diktira novonastala situacija.

sajn

Srđan Šajn

U saopštenju predsednik Romske partije navodi da prvenstveno mora da se uzme u obzir da je u novim uslovima priprema dokumentacije za predaju izbornih lista komplikovaniji posao i da zahteva više vremena.

Šajn je danas istovremeno uputio pismo podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici parlamenta Maji Gojković na meramo koje sprovodi državni Vrh u ovom izuzetnom teškom trenutku, a u pismu se takođe predlaže da se uvaži novonastala situacija povodom održavanja izbora.

“Naš predlog ide u pravcu da se predsedniku Republike da zakonska mogućnost da odredi nov datum održavanja izbora, bez raspisivanja novih izbora”, naveo je Šajn.

Izvor:RTV

Novinar

Vaš komentar

Next Post

Kud se dede "Ne dam Gazivode"?

Ned apr 26 , 2020
Kosovska ministarka energetike Rozeta Hajdari, objavila je da je jednoglasno, “glasanjem svih evropskih operatora sistema Evropske energetske mreže, Kosovo nezavisno kontrolno područje”. Ovu informaciju potvrdio je i nemački ambasador u […]
%d bloggers like this: