Tomanović: Direktor Dajrekt medija pušten iz pritvora, sve je ovo kampanja protiv Dragana Đilasa

Tomanović: Direktor Dajrekt medija pušten iz pritvora, sve je ovo kampanja protiv Dragana Đilasa

Advokat “Dajrekt medije” Zdenko Tomanović kaže da je direktor te kompanije Jovan Stojanović, nakon saslušanja, pušten iz pritvora i da će se, ukoliko postupak bude nastavljen, braniti sa slobode. Iz Tužilaštva za organizovani kriminal je potvrđeno za N1 da je za sve tri osobe ukinuto zadržavanje posle saslušanja.

Foto: N1

Policija je uhapsila direktora “Dajrekt medije” i dva zaposlena u službi marketinga RTS-a zbog sumnje da su zloupotrebili položaj i oštetili javni servis i građane Srbije za 688 miliona dinara, saopštio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Bivši vlasnik “Dajrekt medije” Dragan Đilas tvrdi da je hapšenje usledilo po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da ga ne bi čudilo i da on bude sledeći na spisku.

“Hapšenje direktora ‘Dajrekt medija’ Jovana Stojanovića i podnošenje krivične prijave protiv bivše direktorke Jadranke Drinić i to na preko 150 stranica, koliko ima krivična prijava, je neuspešan pokušaj da se tužilaštvo gurne u politički marketing protiv Dragana Đilasa. Sve do početka kampanje protiv Đilasa, niko nikada, nijedan državni organ, uključujući državnog revizora, nijedan organ uprave, ni ‘Dajrekt medije’, ni RTS-a, nijedna vlada, niko nikada nije tvrdio da postoji šteta u poslovanju između ‘Dajrekt medije’ i RTS-a. To je prvi put naša politička elita, i to pre svega izvršna vlast, izjavila u okviru kampanje protiv Dragana Đilasa”, kazao je Tomanović za N1.

Tomanović: Direktor Dajrekt medija pušten iz pritvora, sve je ovo kampanja protiv Dragana Đilasa

Tomanović je rekao da je specijalni tužilac, nakon saslušanja ukinuo rešenje o zadržavanju Stojanovića.

“Nakon saslušanja, specijalni tužilac ne samo da je odbio zahtev da pritvori ove ljude, već je vrlo brzo ukinuo rešenje o zadržavanju sadašnjeg direktora ‘Dajrekt medija’, tako da će se, ukoliko bude nastavljen postupak, on braniti sa slobode”, kazao je Tomanović.

Tomanović: Direktor Dajrekt medija pušten iz pritvora, sve je ovo kampanja protiv Dragana Đilasa
Ilustracija, Screenshot

O krivičnoj prijavi protiv bivše direktorke “Dajrekt medija” Jadranke Drinić, Tomanović kaže: “Što se tiče potrage za Jadrankom Drinić, to je apsolutno suprotno zakonu i Ustavu, jer se ne može raspisivati poternica protiv građanina Srbije koji je uredno i u skladu sa zakonom, obavestio državu da je napustio pre nekoliko meseci, koji je obavestio državu o novom mestu boravka. I da bi se to desilo u skladu sa zakonom, moraće prvo da naš nadležni državni organ preko nadležnog ministarstva pravde zemlje u kojoj se nalazi Drinić, da uputi zahtev sa molbom da joj se uruči pozoiv, pa ako se ona ne odazove pozivu, može se raspravljati o eventualnom raspisivanju potrage”, kazao je Tomanović.

On napominje da “Drinić nema nikakav razlog da se ne odazove pozivu”.

“Osim jedne političke kampanje koja prikriva najvažniju pravno relevantnu činjenicu, a to je da nema štete u poslovanju između ‘Dajrekt medije’ i RTS-a”, izjavio je Tomanović.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Italija dobila vladu

čet avg 29 , 2019
Italija dobila vladu Rim — Lideri italijanske Demokratske stranke levog centra i populističkog pokreta Pet zvezdica saopštili su juče da su se dogovorili da formiraju koalicionu vladu. “Smatramo da je […]

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds