SSP: Prestanite da dajete pare građana Srbije stranim investitorima za fabrike sa jeftinom radnom snagom

SSP: Prestanite da dajete pare građana Srbije stranim investitorima za fabrike sa jeftinom radnom snagom

Stranka slobode i pravde (SSP) upitala je danas predstavnike aktuelne vlasti da li fabrike rade samo kada se oni fotografišu na otvaranju, pošto je Srbija u junu imala pad prerađivačke industrije veći od sedam odsto.

“Kako je moguće da posle 3,2 milijarde evra stranih direktnih investicija u prošloj godini, imamo pad izvoza u prošlom mesecu? Kakav je kvalitet radnih mesta koje subvencionišu svi građani Srbije, kada sa najvećim investicijama u regionu Srbija ima najniži rast BDP u istom tom regionu”, pita SSP.

Foto: Stranka slobode i pravde

U saopštenju se ističe da dok vlast obmanjuje građane lažima o zlatnom dobu, novim fabrikama i radnim mestima, stotine hiljada najsposobnijih mladih ljudi beži iz zemlje zbog loših uslova života.

“Prestanite da dajete pare građana Srbije stranim investitorima za otvaranje fabrika sa jeftinom radnom snagom, koje očigledno ne doprinose ni rastu proizvodnje ni standarda građana. Ograničite subvencije države samo za domaće i strane investicije koje donose visoku tehnologiju i garantuju minimalnu platu od 350 evra”, poručuju iz SSP.

Izvor: Danas

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Stamatović: Srаmota je dа neki Palmer, sin nekog Sorosа i nekа fondаcija odlučuju ko će učestvovati u dijalogu vlasti i opozicije

Čet avg 1 , 2019
Stamatović: Srаmota je dа neki Palmer, sin nekog Sorosа i nekа fondаcija odlučuju ko će učestvovati u dijalogu vlasti i opozicije Predsednik Zdrаve Srbije (ZS) izjavio je danas da podržаvа […]
%d bloggers like this: