Optužnica za tri člana Islamske države sa Kosova

Specijalno tužilaštvo Kosova podnelo je danas optužnicu protiv tri osobe u Osnovnom sudu u Prištini – Posebnom odeljenju za „organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi“, prenosi Koha.

youtube/CNN

Tužilaštvo izveštava da je optuženi S.S. 2014. godine, zajedno sa suprugom G.K. otišao u Siriju, kako bi se pridružio terorističkim grupama ID i Al-Nusra koje su delovale na ratištu u Siriji i Iraku, gde se borio do povratka na Kosovo 2019.godine.

Optuženi L.L. proveo je šest godina u Siriji, i bio je aktivista ID-a u Siriji i Iraku boreći se na strani Islamista, kao pripadnik ID i Al-Nusra odreda.

Specijalno tužilaštvo Kosova takođe je danas podiglo optužnicu i protiv M.A. koji se tereti da se kao član ID pridružio i učestvovao u stranim vojnim ili policijskim, paravojnim spoljnim formacijama, u grupnim ili pojedinačnim organizacijama van teritorije Kosova.

Sva trojica su se na Kosovo vratila u aprilu ove godine.

Izvor: Vesti online, Kosovo online

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Tramp odlikovao psa (VIDEO)

Uto nov 26 , 2019
Američki predsednik Donald Tramp odlikovao je medaljom i plaketom psa Konana, koji je učestvovao u operaciji američkih specijalaca koja je rezultirala smrću lidera Islamske države Abu Bakr al-Bagdadija. “Ovo je […]
%d bloggers like this: