Apel za pomoć Heroju sa Košara!

NATO agresija na našu Otadžbinu ponovo je pokazala da srpski narod ima heroje koji hrabro jurišaju u ”čeljusti zla” u odbranu svoje zemlje. Jedan od njih je i Goran Ilić, iz Majdanpeka. Nakon što je sve dao za slobodu svoga Otačestva i ostao 100 % invalid, ovom čoveku je danas potrebna naša pomoć. Nije prihvatljivo da oni koji su branili našu slobodu žive ispod svakog nivoa životnih uslova. Jer, oni su naša elita koja nam je omogućila da dišemo slobodno!

Kao dobrovoljac Goran je stigao na KiM iz Bubanj potoka,preko Niša i strelišta Međa gde su dobrovoljci obučavani u rukovanju sa ličnim naoružanjem i gde je izvršeno prvo bojevo gađanje . 26.marta završeno je sa pripremama te prve ture srpskih dobrovoljaca i isti su autobusima sa Međe 28.marta krenuli put Kosova i Metohije i to je bilo prvo značajnije pojačanje Vojske Jugoslavije sa Dobrovoljcima.
Ubrzanim maršom konvoj stiže u tek oslobođenu Suvu reku od šiptarsko terorističkih snaga,Goran je u koloni autobusa i dobrovoljci se po prvi put sreću sa našim oružanim snagama VJ i crvenih beretki pod Legijinom komandom.U suvoj Reci se pravi mala pauza dok su specijalci očistili put preko Dulja u pravcu Prizrene i dalje za Đakovicu.Konvoj ulazi u Prizren,prolazak je slobodan kroz grad na izlasku i raskrsnici puteva za Đakovicu i granični prelaz Vrbnica iz konvoja sa dobrovoljcima među kojima je i Goran ilić iz majdanpeka vrši se raspodela dobrovoljaca za Prizren i Đakovicu.Iz kolone autobusa izdavajaju se četri autobusa za Prizren dok ostali autobusi produžavaju za Đakovicu,Goran Ilić ostaje u autobusima koji idu za Đakovicu.tamo ih prihvataju pripadnici 125.motorizovane brigade i sa njima vrše još jednu dopunsku obuku koja traje 3 do 5 dana kada ih posle završene obuke raspoređuju po karaulama 53.graničnog bataljona.
Goranu se pada raspored na karaulu Košare,gde će obavljati svoje vojničke dužnosti do napada na karaulu Košare kada posle Uskrsa 1999 godine počinje glavni napad na  Košare i trajaće sve do povlačenja naše vojske sa Kosova i Metohije.u jednoj od takvih akcija žestokih napada na karaulu Košare i bombardovanja strateškom avijacijom NATO snaga,kada se okolina karaule  bombarduje zabranjenim kasetnim bombama po međunarodnoj konvenciji, Goran Ilić biva teško ranjen od kasetne bombe u glavu i po čitavom telu. Posle toga biva prebačen u Vojnu bolnicu Niš a odatle na dalje lečenje na VMA, u Beograd.
Po završetku lečenja Goran iz bolnice izlazi kao 100% invalid i vraća se u svoj rodni Majdanpek,od para koje je dobio za odštetu i ranjavanje sebi kupuje jednosoban stan u kome je živeo do katastrofe koja ga je zadesila 2020.godine kada mu je stan u požaru skroz izgoreo.
Sada živi u nužnom smeštaju kod jednog gazde koji mu naplaćuje stanarinu ali mu je i dao otkaz sa rokom da se iseli iz stana jer je gazda isti prodao kinezima.
Poražavajuće slike uslova u kojima živi heroj sa Košara opominju javnost kako žive oni koji su sve dali za Srbiju i apeluje na sve koji mogu i hoće da pomognu ljudima kojima dugujemo svoju slobodu!
Slike užasa koji mu je naneo požar i uništio njegovo mesto za život su dokaz sa kakvom mukom se ovaj čovek bori. Postoji i dokumentovani dokaz da se požar i dogodio.
Apelujemo na pomoć heroju sa Košara! Potreban mu je materijal kako bi sanirao štetu nastalu usled požara i koliko-toliko opremio sebi krov nad glavom jer ga sadašnji stanodavac tera na ulicu! Srbijo pomozi! On je sve dao za tvoju slobodu!
Izvor: Balkanska

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

TRI MOTORA ZA GAVRILA!!!

Ned apr 4 , 2021
Da humanost ne zna za granice i napor, svedoči i primer koji se rapidno širi društvenim mrežama. Nemanja Ugrešić je neko ko se bavi motorima i prodaje ove moćne mašine, […]