Božović: Sergej nije igrao u trećerazrednim predstavama, takvu ulogu neće igrati ni u politici

Sociolog i jedan od osnivača PSG-a Ratko Božović u intervjuu za Danas izjavio je da se u Pokretu slobodnih građana dogodila promena, i to nabolje, što je pokazala i puna sala opštine Stari grad delegata iz cele Srbije,  prilikom održavanja skupštine Pokreta, proteklog vikenda na dvogodišnjicu od njegovog osnivanja.

Božović je prokomentarisao i lidera PSG Sergeja Trifunovića rečima da njega ne bi trebalo smeštati u kliše, niti očekivati da će se on pretvoriti u „biće u očekivanoj verziji“. On objašnjava da je problem u tome što su građani navikli da političare percipiraju kao isuviše rigidne, ozbiljne i krute figure, dok je Trifunović s druge strane uneo „ozona u našu zagušljivu političku atmosferu“.

Božović: Sergej nije igrao u trećerazrednim predstavama, takvu ulogu neće igrati ni u politici

– Ono što je prisutno kod Trifunovića jeste jedna neposrednost, spontanost i iskrenost. Mogu vam reći da bez tog osećaja spontanosti nema ni istinske komunikacije i slobode. Zbog toga njega sa velikim osećajem prisnosti prihvataju svi ti mladi ljudi, koji postaju novi članovi PSG-a. Trifunović je drugačiji, on se menja i promeniće se, ali ne bih voleo da to bude na način kako izgledaju „kliše politički lideri“- naglasio je Božović za Danas.

– Politike nema bez strasti, kao što ni iskrenosti nema bez strasti. Prema tome, mislim da je Trifunović na najboljem putu da oblikuje jedno razumevanje politike kao čina za koga se ne vezuje uštogljenost, već odgovornost – naglasio je Božović.

On ističe da Trifunović nije navikao da igra u trećerazrednim predstavama, tako da takvu ulogu neće igrati ni na političkoj sceni.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Zaev dolazi u dvodnevnu posetu Podgorici

čet maj 23 , 2019
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev dolazi danas u dvodnevnu zvaničnu posetu Crnoj Gori, gde će biti održana i zajednička sednica vlada dve zemlje. Iz Službe Vlade Crne Gore za odnose […]
Zaev: Neću dozvoliti da mi par kriminalaca, jedan novinar i jedan peder sruše vladu

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds