Talibani u Moskvi

Pregovarački tim avganistanskih talibana stigao je u petak u Moskvu, izjavio je njihov predstavnik.

Pixabay

Oni su u Rusiji samo nekoliko dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp izjavio da su razgovori sa njima “mrtvi”.

Suhail Šahen, portparol talibana, baziran u Kataru, izjavio je da je delegacija imala konsultacije sa Zamirom Kabulovom, izaslanikom predsednika Vladimira Putina za Avganistan, javlja Tass.

Ovo je prva međunarodna poseta predstavnika talibana nakon kolapsa pregovora sa SAD, a delegaciju predvodi Mula Šer Mohamad Stanikzaj.

Američki predsednik Tramp je tvitom, tokom vikenda, prekinuo pregovore sa talibanima i otkazao sastanak koji je nameravao da održi sa predstavnicima vlade Avganistana i talibana u Kemp Dejvidu.

Šahen je u utorak izjavio su da talibanski zvaničnici još uvek u komunikaciji sa pregovaračima SAD, da bi, barem, saznali kako će se situacija dalje odvijati.

Moskva je ove godine dva puta bila domaćin pregovora predstavnika avganistanske vlade i talibana.

Izvor: B92

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

U Bugarskoj otkrivrena mreža šverca ljudskih organa

sub sep 14 , 2019
U Bugarskoj otkrivrena mreža šverca ljudskih organa Bugarske vlasti otkrile su kriminalnu mrežu i podigle optužnice protiv četiri člana te mreže zbog regutovanja siromašnih osoba koje su za novac davale […]
U Bugarskoj otkrivrena mreža šverca ljudskih organa

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds