Sud zabranio 136 portala i naloga u Turskoj

Sud zabranio 136 portala i naloga u Turskoj

ISTANBUL – Turski sud zabranio je 136 Internet sajtova i naloga na društvenim medijima, koji uglavnom pripadaju organizacijama ili osobama sklonim kritikovanju vlasti predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, objavila je danas nezavisna turska agencija Bianet.

Kako je objavila agencija Bianet, koja uživa podršku iz inostranstva, i njen internet sajt se našao među zabranjenim portalima, prema odluci turskog suda donetoj 16. jula, preneo je Rojters.

Rojters, međutim, nije mogao da potvrdi informaciju koju je objavila agencija Bainet, niti je uspeo da do stupi u kontakt sa predstavnicima vlade ili sudstva.

Rojters navodi i da je nejasno kada odluka suda treba da stupi na snagu.

Britanska agencija dodaje da su korisnici Interneta u Turskoj mogli da pristupe nekim sajtovima koji su na listi zabranjenih portala, ali i da je najmanje pet adresa koje se pominju na listi bilo blokirano, prenosi Tanjug.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Pijana Kolinda!

sri avg 7 , 2019
Pijana Kolinda! Poznata hrvatska književnica Vedrana Rudan u najnovijem tekstu na svom blogu oštro je komentarisala proslavu “Oluje”, ali i pevanje Kolinde Grabar Kitarović. Hrvatska predsednica zapevala je na Kninskoj […]
Pijana Kolinda!