Putin odbio da ruča u Jelisejskoj palati

Putin odbio da ruča u Jelisejskoj palati

Predsednik Rusije Vladimir Putin nakratko je razgovarao sa svojim francuskim kolegom na izlazu iz crkve Sen Sulpis, na kojoj je završen ispraćaj bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka.

Putin: Neke zemlje iskrivljuju razloge za Drugi svetski rat
Screenshot

Putin je oko dve minute razgovarao sa francuskim liderom Emanuelom Makronom, nakon čega je krenuo prema svom automobilu.

Predsednik Rusije neće učestvovati na ručku koji organizuje Jelisejska palata, a na kojem će biti šefovi država i vlada koji su došli na ispraćaj Žaka Širaka, javio je list „Parizijen“.

Putin odbio da ruča u Jelisejskoj palati

„Prema informaciji Jelisejske palate, predsednik Rusije Vladimir Putin neće posetiti predviđeni ručak u palati zbog svojih obaveza“, piše list.

Ceremonija opraštanja od Širaka održana je u crkvi Sen Sulpis u Parizu. Na događaj su došli prijatelji političara, Makron sa suprugom Brižit, francuski premijer Eduar Filip i članovi francuske vlade. U Pariz je takođe stiglo više stranih delegacija. Rusiju predstavlja predsednik Vladimir Putin.

Širak je umro 26. septembra u 86. godini. Bio je predsednik Francuske od 1995. do 2007. godine, 18 godina bio je gradonačelnik Pariza.

Izvor: Sputnjik

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Potpisano u Atini: Grčki lovci će čuvati makedonsko nebo

uto okt 1 , 2019
Potpisano u Atini: Grčki lovci će čuvati makedonsko nebo Ministarstva odbrane Severne Makedonije i Grčke danas su u Atini potpisala tehnički aranžman, na osnovu koga će grčke Vazduhoplovne snage sprovoditi […]
Potpisano u Atini: Grčki lovci će čuvati makedonsko nebo