Putin: Ako Kijev preuzme kontrolu nad granicom, moguć masakr kao u Srebrenici

Moskva je zabrinuta da ukoliko kijevske trupe preuzmu kontrolu granice između Rusije i istočne Ukrajine bez čvrstih garancija antivladinim milicijama, može doći do masakra sličnog onom u bivšem jugoslovenskom gradu Srebrenici, piše Russia Today.

Screenshot

Komentarišući zahtev iz Kijeva, predsednik Rusije Vladimir Putin je u utorak kazao da mora postojati apsolutna sigurnost da će narod u istočnoj Ukrajini biti bezbedan kad granica bude preuzeta.

“Dogovorili smo se (mapa puta) 2015. Oni imaju zakon o amnestiji, neke odluke su donete, ali ništa nije sprovedeno”, rekao je Putin za predsedničkom Savetu za ljudska prava.

Bez garancija, dodao je, “mogu da zamislim šta će se potom dogoditi. Biće to Srebrenica”.

Putinovo upozorenje je usledilo nakon njegovog prvog susreta sa predsednikom Ukrajine Volodomirom Zelenskim u Parizu.

Glavna tema je bila pomirenje između samoproklamovanih republika Donjeck i Lugansk koje se graniče sa Rusijom.

“Videli smo da Zelenski razgovara sa nacionalistima i nejasno je ko ima glavnu reč tu. Nejasno je šta će se dogoditi i ko će biti zadužen za komandovanje tim nacionalistima kad uđu na teritoriju (otcepljenih) delova bez bezbednosnih garancija”, rekao je Putin.

Izvor: N1, Russia Today

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Ministarstvo spoljnih poslova: Marinika Tepić laže da su SAD poslale notu o Tešiću

Sre dec 11 , 2019
Ministarstvo spoljnih poslova: Marinika Tepić laže da su SAD poslale notu o Tešiću Reagujući na tvrdnje potpredsednice SSP Marinike Tepić, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je neistina da […]
Ministarstvo spoljnih poslova: Marinika Tepić laže da su SAD poslale notu o Tešiću
%d bloggers like this: