Policajac ubio Afroamerikanca dok je bežao u automobilu

ELIZABET SITI – Zamenik šerifa u Severnoj Karolini iz vatrenog oružja ubio je u sredu Afroamerikanca, što je izazvalo gnev lokalne zajednice, koja je optužila pripadnike zakona i traži momentalno prikazivanje kamere sa opreme policajca.

Vlasti nisu dale detalje o pucnjavi, ali je očevidac rekao da je Endrju Braun Džunior pogođen dok je pokušao da pobegne u automobilu, kao i da su policajci zapucali ka njemu nekoliko puta, prenela je agencija AP.

Automobil je napustio Braunovo dvorište i udario u drvo nedugo zatim, rekla je Demetrija Vilijams, koja živi u istoj ulici.

Ona je rekla da je istrčala iz kuće nakon što je čula pucnjavu i videla da policajci u automobil ispaljuju još metaka.

„Kada su otvorili vrata, čovek je već bio mrtav. Bio je prevrnut”, rekla je Vilijamsova, koja je pokušala reanimaciju, ali bez uspeha, prenosi Tanjug.

Zamenik šerifa iz okruga Paskvotang poslat je na plaćeno odsustvo, dok traje istraga Unutrašnje kontrole, rekao je šerif Tomi Vuten Drugi.

Sudski dokumenti pokazuju da je Braun imao 42 godine i istoriju optužnica za drogu i oslobađajućih presuda za posedovanje narkotika.

Na desetine ljudi se okupilo na mestu pucnjave u Elizabet sitiju, mestu od oko 18.000 ljudi, 274 kilometara severoistočno od glavnog grada Severne Karoline.

Izvor: Politika

Novinar

Vaš komentar

Next Post

NOVI POKRET NA POLITIČKOJ SCENI SRPSKE: Za predsednika Spone izabran Darko Matijašević

Pet apr 23 , 2021
U BANJALUCI je formiran Srpski rodoljubivi pokret – SPONA, s ambicijom da predloži jedinstvenu listu za naredne opšte izbore 2022. u BIH. nicijativu za stvaranje Pokreta pokrenuo je veliki broj […]
%d bloggers like this: