Nemačka: Desnici najveća podrška birača na istoku

Nemačka: Desnici najveća podrška birača na istoku

Partija krajnje desnice Alternativa za Nemačku na istoku zemlje ima veću podršku birača nego Demohrišćani premijerke Angele Merkel, pokazalo je ispitivanje javnog mnjenja mesec dana uoči regionalnih izbora u Saksoniji i Brandenburgu.

Rezultati ankete, koju je za Bild am Zontag sprovela agencija Emind, pokazuju da Alternativu za Nemačku podržava 23 odsto birača, jedan procenat više nego CDU.

Na trećem mestu je pertija Levica sa 14, a tek četvrti su socijalisti sa 11 odsto, preneo je Politiko.

Izbori u Saksoniji i Brandenburgu zakazani su za 1. septembar, a rezultati ankete nagoveštavaju da bi demohrišćani i socijalisti prvi put mogli da izgube vlast u istočnim saveznim državama.

Anketa je pokazala da na nacionalnom nivou demohrišćani i dalje drže vodeću poziciju, ali sa podrškom 26 odsto birača više nisu neprikosnoveni.

Opasno su im se približili Zeleni, koje podržava 23 odsto birača, a slede Alternativa za Nemačku sa 14 i socijalisti sa 13 procenata podrške.

Fonet

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Nova sankcije SAD Rusiji zbog Skripalja

pon avg 5 , 2019
Nova sankcije SAD Rusiji zbog Skripalja SAD su nametnule dodatne sankcije Rusiji zbog napada na bivšeg ruskog špijuna i njegovu ćerku u Velikoj Britaniji 2018. godine, u kojem je korišćen […]