Narko-dileri dobili su u Berlinu svoje zone u kojima mogu da prodaju drogu

Narko-dileri dobili su u berlinskom parku svoje zone u kojima mogu da prodaju i kupuju drogu, a koje su označene ružičastom bojom, javlja televizijska stanica “Foks njuz”.

Džengiz Demirči, menadžer popularnog parka Gerlicer u kvartu Krojcberg, veruje da će označene “narko-zone” ohrabriti porodice i sportiste, koji su zastrašeni bandama i opasnim poslovima, da se ponovo vrate u park. Policija godinama pokušava da istera dilere iz parka.

– Ova metoda je čisto praktična. To nije legalizacija prodaje droge – rekao je Demirči za radio stranicu “BBB”.

Narko-dileri dobili su u Berlinu svoje zone u kojima mogu da prodaju drogu
Image by Thomas Wolter from Pixabay

Demirči se nada da će obeležavanje određenih delova parka odvojiti dilere i oni više neće lutati parkom. On je dodao da su većina dilera migranti koji ne mogu da rade, te da bi se problem mogao rešiti ako bi im Nemačka dala dozvole za rad. Ovaj jedinstveni pristup problemu narko-trgovine nije naišao na odobravanje gradskih ili federalnih vlasti.

Komesar za pitanja droge i narkotika pri nemačkom Ministarstvu zdravlja Marlen Mortler rekla je da ideja označavanja specijalnih zona u parku “predstavlja dozvolu za trgovinu”. Ministar unutrašnjih poslova Andreas Geisel rekao je da plan Demičrija neće biti usvojen u drugim delovima zemlje.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Više od 50 odsto mladih je zainteresovano za radne akcije i voljno je da u njima učestvuje

Ned maj 12 , 2019
Više od 50 odsto mladih je zainteresovano za radne akcije i voljno je da u njima učestvuje, pokazali su rezultati istraživanja koje je osmislio profesor Dobrivoje Radovanović, a u kojoj […]
Više od 50 odsto mladih je zainteresovano za radne akcije i voljno je da u njima učestvuje
%d bloggers like this: