I ONI DROGU ZA TRKU IMAJU Biljana uzvraća udarac: Đilas hrani narko-dilera; Tocilo je kum Boška Obradovića?

I ONI DROGU ZA TRKU IMAJU Biljana uzvraća udarac: Đilas hrani narko-dilera; Tocilo je kum Boška Obradovića?

Prepirke opozicije i vlasti oko toga ko je veći a ko manji prijatelj, ko je kum a ko rođak srpskih narko-dilera i dalje ne prestaju.

I ONI DROGU ZA TRKU IMAJU Biljana uzvraća udarac: Đilas hrani narko-dilera; Tocilo je kum Boška Obradovića?
Ilustracija, Foto: MUP Srbije, Screenshot

Optužbe pljušte iz dana u dan pa nam preostaje samo da se zabrinemo za sudbinu poštenih trgovaca drogom, jer po svemu sudeći njihovo vreme je definitivno odzvonilo i političari su, oni bar tako kažu jedni za druge, definitivno preoteli njihov posao.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas da lideri Saveza za Srbiju mesecima napaduju policiju i osporavaju njene rezultate i upitala da li su razlog satanizacije i kriminalizacije policijskih službenika familijarne i kumovske veze Dragana Ðilasa i Boška Obradovića sa Milanom Dabovićem i Mladenom Novakovićem, koji su uhapšeni zbog trgovine narkoticima, piše Srbija Danas.

I ONI DROGU ZA TRKU IMAJU Biljana uzvraća udarac: Đilas hrani narko-dilera; Tocilo je kum Boška Obradovića?
Foto: MUP Srbije

Popović Ivković je na pres konferenciji rekla da žestoki i gotovo svakodnevni napadi lidera SzS-a na policijske službenike i pripadnike MUP-a nisu slučajni i da se dešavaju “po šablonu” kada policija zapleni narkotike i uhapsi narkodilere.

Ona je ukazala na to da je Služba za borbu protiv organizivanog kriminala u septembru 2016.godine na Brankovom mostu uhapsila Milana Dabovića, brata Ðilasove nevenčane supruge, sa 2,4 kg kokaina koji, kako je rekla, vredi više od stotinu hiljada evra.

I ONI DROGU ZA TRKU IMAJU Biljana uzvraća udarac: Đilas hrani narko-dilera; Tocilo je kum Boška Obradovića?
Foto: Screenshot, MUP Srbije

– U trenutku hapšenja vozio je automobil sa “falš” tablicama, a oko vrata imao torbicu Olimpijskog komiteta u kojoj je pronađeno 2,4 kg čistog kokaina koji je retkost – rekla je Popović Ivković i pokazala novinarima video snimak Dabovićevog hapšenja.

Ona je, takođe, novinarima pokazala i fotografije na kojima se vidi kako Ðilas dovozi hranu u Centralni zatvor gde Dabović, kako je dodala, služi zatvorsku kaznu od šest godina.

Popović Ivković je primetila da Ðilas preti kako će ukinuti žandaremeriju, da se zalaže za smanjenje plata policijaca i zatvaranje policijskih stanica i da napada srpsku policiju uvek kada se, kako kaže, “takne u osinje gnezdo” i pomenu njegovi milioni.

Ona je postavila pitanje i o spekulacijama, koje su se, kaže, pojavile u javnosti poslednjih dana, da je Mladen Novaković Tocilo, koji je nedavno uhapšen u Mladenovcu sa 77 kg heroina, kum lidera Dveri Boška Obradovića i upitala kakve veze ima Obradović ima sa njim.

– Da li ima veze to što serijal Boška Obradovića u Skupštini Srbije o kriminalnim krugovima u MUP-u kreće od 14.novembra, dan pošto je uhapšen Tocilo – upitala je Popović Ivković.

Ona je iznela podatke da su pripadnici MUP-a u 2018.godini zaplenili 11 tona različitih narkotika, a od početka ove godine skoro sedam tona narkotika.

Prema njenim rečima, ovogodišnji rezultat zaplene droge veći je nego zbirni rezultat svih zaplena u 2008, 2009, 2010 i 2011.godini.

Istakla je i da su rezultati srpske policije zapaženi i u brojnim međunarodnim akcijama i izdvojila dve takve – sa policijama Španije i Velike Britanije u kojoj je zaplenjeno 800 kg čistog kokaina.

U akciji sa Evropolom i drugim policijama, kako je dodala, zaplenjena je tona kokaina, oduzeto dva miliona evra, uhapšeno 16 lica, od kojih dva u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u 21:55h se hitno obraća povodom zajedničke fotografije Dragana Đilasa i osuđenog narko dilera Milana Dabovića.

Srbija Danas, Novinar.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Vučić: Sada, uz Ivu Andrića, slavimo još jednog našeg Nobelovca

Uto dec 10 , 2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom svečanog uručenja Nobelove nagrade za književnost, uputio je večeras čestitku austrijskom piscu Peteru Handkeu. “Poštovani prijatelju, primite moje iskrene čestitke. Kao laureat Nobelove nagrade upisali […]