Bred Pit maskota prve Strejt parade u SAD: Slavićemo ljubav prema suprotnom polu

BOSTON: Amerikanci će u avgustu dobiti prvu Strejt paradu, paradu heteroseksualaca nakon što se grupa aktivista iz Bostona uspešno izborila za održavanje tog događaja.

Iako su naišli na nekoliko prepreka, organizator parade Mark Sahadi najavio je na Fejsbuku da je nakon podnošenja žalbe zbog diskriminacije, grad Boston “shvatio da će izgubiti parnice” i dao je dozvolu za održavanje parade.

Bred Pit maskota prve Strejt parade u SAD
Boston, Pixabay

Imaćemo zatvorenu ulicu za nas. Ovo je naša šansa da imamo patriotsku paradu u Bostonu dok slavimo paradu heteroseksualaca, napisao je Sahadi.

Parada heteroseksualaca u Bostonu planirana je za 31. avgust ove godine. Ovim događajem, poručuju organizatori, slaviće se heteroseksualnost, ljubav prema suprotnom spolu.

Organizatori Stejt Prajda dizajnirali su i svoju zastavu i označili Brada Pita kao svoju maskotu.

Kako LGBT akronim raste i kako su proteklih godina dodata slova “I” i “Q” za interseksualne i ljueer osobe, organizatori bostonske parade žele da dodaju i slovo “S” za strejt, odnosno heteroseksualne osobe.

Želimo toleranciju i želimo toleranciju za sve, ne samo za LGBTIQ populaciju, rekao je jedan od organizatora.

U Bostonu se svake godine organizuje Parada ponosa na kojoj se slave različitost i prihvatanje LGBTIQ zajednice, a sada će slaviti i heteroseksualnost, prenose američki mediji.

Boston ima jaku prošlost kada je reč o homoseksualnosti. Masačusets, u kojem je smešten Boston, je prva država koja je legalizovala istopolne brakove 2004. godine. U Bostonu je sklopljen i prvi istopolni brak u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: Dnevnik

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Rusija: Ne preuveličavajte doprinos zapadnih saveznika u pobedi nad fašizmom. Pobeda Crvene armije kod Staljingrada i Kurska je odredila rezultat Drugog svetskog rata

sri jun 5 , 2019
Rusija: Ne preuveličavajte doprinos zapadnih saveznika u pobedi nad fašizmom. Pobeda Crvene armije kod Staljingrada i Kurska je odredila rezultat Drugog svetskog rata Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija […]

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds