Vučić o Mini Šengenu: Ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina

Vučić o Mini Šengenu: Ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom dogovora sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, o takozvanom “malom Šengenu”, da “ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina”.

Foto: Predsedništvo Srbije

Navodeći da je ponosan na taj dogovor, Vučić je ocenio da se radi o “ogromnim” promenama koje, kako je naveo, “mnogi ljudi u ovom trenutku i ne razumeju”, prenosi N1.

“Ovde nema nijedne stvari koja može bilo kome da smeta. Ovo su krupne promene, i znam da to baš i nije popularno u mojoj zemlji, ali se ne sekiram. Nema tu nikakvih Jugoslavija, ima samo boljeg i kvalitetnijeg života za gradjane. Možda ovo nama neko uništi, ali će to svakako biti budućnost”, kazao je Vučić u Ohridu.

Vučić o Mini Šengenu: Ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina

Upitan da li bi prihvatio neku alternativu za punopravno članstvo u EU, Vučić je rekao da su Srbija i ostale zemlje regiona na evropskom putu, ali i da ne zavisi sve od njih samih.

“Svi hoćemo da budemo deo EU, to se nije promenilo, ali ne zavisi sve samo od nas. Nemamo drugi put osim evropskog ali najvažniji put za nas je život naših gradjana. Mi smo na evropskom putu ali imamo oči, uši i umemo da živimo realan život. Ono što tražimo od EU je samo da kažu šta hoće sa nama, ništa više”, kazao je predsednik Srbije.

Najavio je da će prekosutra na tu temu razgovarati u Parizu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

“Uz dozvolu Zaeva i Rame, pitaću Makrona ono što je važno za njih kao i za mene, moliću za podršku na našem evropskom putu i za ovaj projekat jer ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina, dobili tu podršku ili ne”, rekao je Vučić.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Ćulibrk: Budžet Srbije jeste razvojni budžet, samo ne za Srbiju, već za Nemačku, Francusku, Britaniju, Ameriku i zemlje iz kojih uvozimo

Ned nov 10 , 2019
Ćulibrk: Budžet Srbije jeste razvojni budžet, samo ne za Srbiju već za Nemačku, Francusku, Britaniju, Ameriku i zemlje iz kojih uvozimo Svake godine vlast koristi iste floskule da je budžet […]
Ćulibrk: Budžet Srbije jeste razvojni budžet, samo ne za Srbiju već za Nemačku, Francusku, Britaniju, Ameriku i zemlje iz kojih uvozimo
%d bloggers like this: