Beriša najavljuje protest zbog Otvorenog Balkana – na meti „pakt Rame i Vučića“

Bivši premijer Albanije Salji Beriša najavio je da će protesti zbog inicijative “Otvoreni Balkan” početi u ponedeljak ispred sedišta Demokratske stranke u Tirani.

Vučić o Mini Šengenu: Ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina
Foto: Predsedništvo Srbije

 

Učesnici protesta odatle će krenuti ka zgradi u kojoj će biti održan sastanak regionalne inicijative „Otvoreni Balkan“, na kome će učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, makedonski premijer Zoran Zaev i albanski premijer Edi Rama, prenosi albanski ABC njuz.

Beriša se od početka protivi toj inicijativi, a naveo je da je glavni cilj protesta „pakt koji su sklopili Rama i Vučić“.

Kako je ranije najavljeno, Vučić će u ponedeljak u Tirani imati neformalan susret sa Ramom i Zaevom na zajedničkoj večeri, a u utorak je predviđeno održavanje više sastanaka.

Predviđeno je i potpisivanje šest sporazuma, među kojima je i Sporazum o uslovima za slobodan pristup tržištu rada na Zapadnom Balkanu.

ABC News

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Zaev, Vučić i Rama poručuju: Inicijativa „Otvoreni Balkan“ otvorena za sve

Pon dec 20 , 2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i Severne Makedonije Zoran Zaev pozvali su ostale članice Zapadnog Balkana da se pridruže inicijativi „Otvoreni Balkan“, dva dana uoči njihovog novog […]
%d bloggers like this: