Uprkos Sarajevu-Orban šalje pomoć Republici Srpskoj!

Foto: Intermagazin.rs

MILORAD Dodik se zahvalio predsedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu i Mađarskoj na pomoći koja će sutra stići u Republiku Srpsku i istakao da je nedopustivo da se iz Sarajeva osporava pomoć Republici Srpskoj.

Dodik je ocenio da pomoć Mađarske govori da je Orban prijatelj Republike Srpske i dodao da je ponosan što ga poznaje i što imaju kvalitetnu saradnju.

„Zatražio sam od Orbana pomoć, koju je on odobrio nakon tri dana, a nakon sedam dana dolazi u Republiku Srpsku, što je izuzetno značajno“, izjavio je Dodik novinarima na banjalučkom aerodromu.

On je dodao da se, nažalost, u BiH ovakve stvari osporavaju.

„Nikada iz Republike Srpske nismo sprečavali Sarajevo i FBiH da nabavljaju pomoć“, ukazao je Dodik.

On je ocenio da je neprofesionalno postupila ministar inostranih poslova u Savetu ministara Bisera Turković koja nema nadležnost da se bavi ovim pitanjima.

„Tim pitanjima se bavi Predsedništvo BiH, a Turkovićeva je neovlašteno pisala satanizujući Republiku Srpsku, ali i Mađarsku“, rekao je Dodik.

On je naglasio da će se sutra zbog toga izviniti ministru inostranih poslova Mađarske Peteru Sijartu, ali i predsedniku Vlade Mađarske.

„Ovakvo ponašanje gde se osporava pomoć Republici Srpskoj nedopustivo je i neshvatljivo je da mi obezbedimo pomoć, a neko iz Sarajeva je osporava. Nama ne pada na pamet da osporavamo pomoć koju obezbedi FBiH“, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da bi pomoć iz Mađarske trebalo da stigne sutra oko 16.00 časova u Banjaluku.

Izvor: Intermagazin.rs

Bojan Milić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Dr Tiodorović: Sve je očekivano, ali nosite zaštitnu opremu i držite rastojanje…

čet apr 16 , 2020
Epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je na redovnoj konferenciji za medije u Nišu posvećene koronavirusu da su gužve u marketima očekivane zbog predstojećih praznika, kao i da je utisak da […]