Uhapšena urednica portala zbog informacije da ROSU stoji na raspolaganju crnogorskim bezbednosnim organima

Uhapšena urednica portala zbog informacije da ROSU stoji na raspolaganju crnogorskim bezbednosnim organima

Crnogorska policija uhapsila je glavnu urednicu podgoričkog portala „Fos Media“ Anđelu Đikanović, jer je ranije danas objavila informaciju da su pripadnici specijalne kosovske policijske jedinice ROSU na raspolaganju crnogorskim bezbednosnim organima na Badnji dan, što je oštro demantovala Vlada Crne Gore.

Uhapšena urednica portala zbog informacije da ROSU stoji na raspolaganju crnogorskim bezbednosnim organima

Đikanović (26) je uhapšena zbog sumnje da je objavljivanje sporne informacije „izazvalo paniku i nerede“, saopšteno je večeras iz policije.

Urednica „Fos Media“ jutros je objavila nezvaničnu informaciju da će „oko 250 pripadnika ROSU specijalne jedinice kosovske policije, stajati na raspolaganju crnogorskim bezbednosnim organima” na Badnji dan, što je Vlada Crne Gore odmah kategorički demantovala.

Policija ocenjuje da je objavljivanje te informacije „izazvalo paniku u javnosti iznošenjem lažnih vesti putem medija“, te da su „veće posledice sprečene reakcijom nadležnih državnih organa“.

„Sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama A.Dj. stiču elementi krivičnog dela izazivanje panike i nereda te da se ista liši slobode i uz krivičnu prijavu privede nadležnom tužilaštvu“, saopštila je policija.

Vlada je odmah po objavljivanju ove informacije, koju su bez provere preneli uglavnom portali u Srbiji, reagovala i saopštila da je reč o „lažnoj vesti…koja ima za cilj da uznemiri javnost i izazove nerede“, te zatražila od tužilaštva da hitno reaguje.

Portal FOS Media izvinio se čitaocima i naveo da spornu informaciju „dobijenu iz diplomatskih izvora, nije mogao potvrditi u MUP-u ili Upravi policije“.

„Nije nam bila namera da širimo paniku u javnosti niti da bilo koga uznemirimo. Izvinjavamo se čitaocima ukoliko je neko na taj način doživeio ovu vest“, navodi se u reagovanu FOS Media.

Tenzije u Crnoj Gori podignute su nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Na ulicama širom Crne Gore svakodnevno su hilljade ljudi, vernika i pristalica Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji su protiv tog zakona.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Đurić na Badnji dan u Kosovskoj Mitrovici

Pon jan 6 , 2020
Đurić na Badnji dan u Kosovskoj Mitrovici Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić učestvovaće 6. januara, u Kosovskoj Mitrovici, u obeležavanju Badnjeg dana, saopštenio je danas iz ove […]
%d bloggers like this: