U Severnoj Makedoniji ponovo moguć policijski čas zbog porasta zaraženih

U Severnoj Makedoniji ponovo moguć policijski čas zbog porasta zaraženih

Komisija za zarazne bolesti predložila je vladi Severne Makedonije da u naredna četiri dana ponovo uvede policijski čas zbog novog porasta broja zaraženih Covid-19.

Image by Cymelium from Pixabay

Kako se navodi u saopštenju, predlaže se da u Skoplju, Štipu, Tetovu sa nekoliko okolnih mesta (Bogovinje, Brvenica, Tearce, Želino i Jegunovce i Kumanovu sa susednim Lipkovom), gde je najveći porast broja novozaraženih, policijski čas počne u četvrtak u 21.00 i traje do ponedeljka u 5.00.

U ostalim mestima Severne Makedonije policijski čas bi četvrtak bio od 21.00 do 5.00, a sledećih dana od 16.00 do 5.00 narednog dana.

To je saopšteno nakon kordincije koju je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče “zbog povećanog broja novodijagnostikovanih slučajeva Covid-19” održao sa članovima Komisije za zarazne bolesti, lokalnih centara za javno zdravlje i predstravnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na sastanku je, kako se navodi, razgovarano o delovanju na sprečavanju širenja zaraze, a predstavncima MUP je “ukazano na teškoće sa kojima se suočavaju ekipe na terenu kod pristupa ljudi testiranju kao i sa kršenjem mera samoizolacije” i zatražena je “veća ažurnost, kontrola i sancionisanje kršenja mera”.

U Severnoj Makedoniji poslednjih nekoliko dana je ponovo u porastu broj zaraženih, a u prethodna 24 sata regostrovan 101 novozaraženi koronavirisom, što je drugi naveći dnevni broj od početka epidemije, posle 16. aprila kad je potvrđeno 107 pozitivnih građana.

Policijski čas, koji je kao mera za sprečavanje širenja koronavirusa uveden 22. marta, ukinut je 27. maja, uz obrazloženje da je epidemija pod kontrolom.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Vučić odgovorio na optužbe da Srbija podiže tenzije u Crnoj Gori: Jeste, mi smo uhapsili vladiku

Sre jun 3 , 2020
Vučić odgovorio na optužbe da Srbija podiže tenzije u Crnoj Gori: Jeste, mi smo uhapsili vladiku Ministar spoljnih poslova Crne Gore optužio je državni vrh Srbije da već duže vreme […]
%d bloggers like this: