Srbija donela kontrameru na odluku Crne Gore?

Srbija donela kontrameru na odluku Crne Gore?

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta doneo meru zabrane sletanje „Montenegro erlajnsa“ na aerodrom “Nikola Tesla”, pišu mediji.

Srbija donela kontrameru na odluku Crne Gore?
commons.wikimedia

Prethodno je Vlada Crne Gore donela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za čak devet država, među kojima nema Srbije.

U obrazloženju ove odluke, u koju je “Blic” imao uvid, stoji da kako je navedena mera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

„Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju.Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio – prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoziolaca registrovanih u Republici Srbiji“, navodi se obrazloženju.

Prema saznanjima medija, na beogradski aerodrom upravo je sleteo jedan avion „Montenegro erlajnsa“ sa 115 crnogorskih studenata. Kako odluka Direktorata važi od sutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

Vesti online, B92

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Francuska pomaže proizvođačima automobila, povećava i subvencije građanima

Sre maj 27 , 2020
Francuski predsednik Emanuel Makron predstavio je “istorijski plan” pomoći od osam milijardi evra proizvođačima automobila, znatno ugroženima posledicama pandemije. Taj novac bi trebalo da posluži i za modernizaciju tog sektora […]
Ništa od sastanka u Parizu