Severna Makedonija ukida policijski čas, ugostiteljski objekti počinju da rade

U Severnoj Makedoniji danas se ukida policijski čas, a od četvrtka, biće dozvoljen delimičan rad ugostiteljskim objektima, odlučila je Vlada

 

Image by Cymelium from Pixabay

Premijer Oliver Spasovski je rekao da će od četvrtka moći da rade bašte i terase kafea i restorana, a da će se rad u zatvorenom prostoru regulisati kasnije.

Vlada je zadužila Komisiju Ministarstva zdravlja za zarazne bolesti da napravi “jasnu i preciznu procenu za otvaranje državnih granica”, rekao je premijer, i da pripremi “odgovarajuće protokole” za putnike.

Spasovski je na onlajn konferenciji za novinare rekao da će odluka o granicama biti doneta u koorodinaciji s drugim zemljama regiona, a istakao da njegova vlada sa svakom od njih ima “odličnu komunikaciju koja najavljuje da će ubrzo putovanje u regionu biti regulisano u interesu građana svih zemlja”.

Na preporuku Komisije za zarazne bolesti, Vlada je popodne odlučila da ukine još neka ograničenja uvedena zbog epidemije, a premijer rekao da je epidemiološko stanje “pod kontrolom, ali to ne znači da je virus pobeđen ili da je nestao”.

“Virus je tu i neće iščeznutu preko noći! Biće prisutan sve dok se ne stekne imunitet ili ne bude pronađena vakcina. Zato je od izuzetnog značaja da se građani pridržavaju preporuka i mera Vlade o neophodnoj fizičkoj distanci i korišćenju zaštitne opreme (maske)”, rekao je Spasovski.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Zukorlić: Propadanje porodice vodi u potpunu propast celokupnog društva

sri maj 27 , 2020
Zukorlić: Propadanje porodice vodi u potpunu propast celokupnog društva Nosilac liste “Samo pravo SPP-DPM” akademik Muamer Zukorlić izjavio je da je najveći problem u Srbiji propadanje institucije porodice. “Propadanje porodice […]