Plenković razgovarao sa Pupovcem: Vlada osudila sve incidente

Zagreb — Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je razgovarao s predsednikom Srpske demokratske samostalne stranke Miloradom Pupovcem.

Screenshot

Oni su razgovarali zbog poslednjih napada na pripadnike srpske nacionalne manjine i njegovih izjava o sličnostima današnje Hrvatske sa ustaškom Nezavisnom državom Hrvatskom u Drugom svetskom ratu.

“Sastali smo se i razgovarali, on je iskazao svoju zabrinutost zbog incidenata koji su se dogodili, što razumem. Ponovio sam vrlo jasan stav koji sam kazao i danas u uvodnom delu sednice Vlade”, rekao je Plenković, prenosi zagrebačka TV N1.

“Ja lično i članovi Vlade osudili smo sve incidente i policija je vrlo brzo reagovala, identifikovala i uhapsila većinu osoba koje se sumnjiče za krivična dela. Očekujem da budu kažnjeni”, rekao je Plenković.

Plenković je rekao i da ne postoji klima u hrvatskom društvu koja je netrpeljiva prema manjinama i koju bi sukreirala Vlada, i dodao da ne odustaje od svog uverenja da manjine treba da budu deo parlamentarne većine u Saboru.

Tanjug

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Makron: Zapadni Balkan ‘ugraditi u Evropu’, da tu ne bi odlučivale SAD, Rusija, Turska

Pet avg 30 , 2019
Makron: Zapadni Balkan ‘ugraditi u Evropu’, da tu ne bi odlučivale SAD, Rusija, Turska Dok šefovi diplomatija EU u Helsinkiju s partnerima sa Zapadnog Balkana danas i sutra razmatraju „regionalnu […]
%d bloggers like this: