Hrvatskoj predsednici prete objavljivanjem privatnih mejlova i poruka

Hrvatskoj predsednici prete objavljivanjem privatnih mejlova i poruka

Protivnici aktuelne hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je ozvaničila kandidaturu za još jedan predsednički mandat, žele da kod nje pojačaju paniku i najavljuju mogućnost objavljivanja privatne prepiske sa njenim bivšim savetnikom Matom Radeljićem, objavio je hrvatski nedeljnik “Nacional”, koji konstatuje da bi privatna arhiva Radeljića mogla postati “zlokobno oružje” u predsedničkoj kampanji.

Hrvatskoj predsednici prete objavljivanjem privatnih mejlova i poruka

Hrvatski portal Indeks prenosi da je među mejlovima predsedice, o kojima piše Nacional, navodno i jedan upućen od srpskog predsednika Aleksandara Vučića u kojem je, kako se tvrdi, “moli da više ne koristi izraz ‘velikosrpska agresija'”.

Radeljić je tokom četiri godine bio savetnik hrvatske predsednice i za to vreme je arhivirao, kako se navodi, čak 200 privatnih mejlova i gotovo hiljadu SMS poruka koje je predsednica Kolinda Grabar Kitarović razmenila sa njim.

Radeljić, koji je bio savetnik predsednice za unutrašnju politiku, i predsednica Kolinda Grabar Kitarović, navodi Nacional, “postali su jedno od oružja” koje krug ljudi blizak štabu njenog protivkandidata Miroslava Škora planira da iskoristi kao, kako se navodi, svojevrsnu “crvenu krpu” kojom u svakom trenutku mogu da zaprete aktuelnoj predsednici.

Hrvatska predsednica je Radeljića smenila krajem prošle godine, a on je odmah nakon te odluke tvrdio da je smenjen uz pretnje hrvatske tajne službe SOA.

Prethodno je iz okruženja Grabar Kitarovićeve ostavku podneo savetnik za nacionalnu bezbednost Vlado Galić.

Hrvatskoj predsednici prete objavljivanjem privatnih mejlova i poruka

Ove dve promene na Pantovčaku izazvale su polemike u javnosti, a predsednica je gostujući tada u Dnevniku HRT-a rekla da “svako vreme traži neke nove ideje, neka nova rešenja”, te da je odlučila da u novu godinu uđe na krilima pozitivnih incijativa.

Radeljić je, međutim, istog dana tvrdio da je smenjen uz pretnje SOA, ali je Kitarovićeva tada odbila da komentariše te optužbe.

Bivši savetnik negira da je objavio prepisku

Mate Radeljić, bivši savetnik za unutrašnju politiku hrvatske predsednice, negirao je da je “pustio u javnost” prepisku koju je imao sa Kolindom Grabar Kitarović, tokom četiri godine provedene na Pantovčaku.

“Nisam ništa pustio u javnost, ona očito glumi žrtvu”, rekao je Radeljić za RTL.

Izvor: RTS

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Italijanski premijer Konte podneo ostavku

uto avg 20 , 2019
RIM – Italijanski premijer Đuzepe Konte podneo je danas ostavku. Konte je to saopštio na sednici parlamenta, na kojoj je trebalo da se glasa o nepoverenju vladi, što je pre 12 dana zatražio […]