Vučić sa Orbanom u Mađarskoj: Prijatelji u teškim vremenima

Vučić sa Orbanom u Mađarskoj: Prijatelji u teškim vremenima

Vučić sa Orbanom u Mađarskoj: Prijatelji u teškim vremenima
Foto: Tanjug/Instagram/BuducnostSrbijeAV

Srbija i Mađarska intenzivno rade na planovima za saradnju u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije koronavirusa, s obzirom na velike potencijale i napredak u ekonomskim odnosima u prethodnom periodu, ocenjenio je na sastanku mađarskog premijera i Viktora Orbana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Budimpešti.

“Pripreme za dan posle pobede nad korona virusom”, objavio je Vučić na instagram nalogu “budućnostsrbijeav”, uz fotografije sa sastanka na kojima su, osim Vučića i Orbana, ministar finansija Srbije Siniša Mali i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Uz fotografije dočeka Vučića u palati Karmelita u Budimpešti, napisano je: “Prijatelji i partneri i u dobrim i u teškim vremenima”.

Vučić i Orban razgovarali su “o bilateralnim odnosima, o saradnji i solidarnosti u borbi protiv koronavirusa, kao i planovima za podršku ekonomskom razvoju dveju zemalja, nakon završetka pandemije”, saopšteno je kasnije iz Vučićevg kabineta.

Oni su u prisustvu ministra finansija Srbije Siniše Malog i ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta “razgovarali i o migrantskoj krizi i procesu evrointegracija Srbije”.

“Dve zemlje intenzivno rade na planovima za saradnju u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije, s obzirom na velike potencijale i napredak u ekonomskim odnosima u prethodnom periodu”, naglašeno je u saopštenju.

Vučić je, kako se navodi, “zamolio premijera Orbana da se kao veliki prijatelj Srbije založi za ubrzano uključivanje Srbije i Zapadnog Balkana u programe pomoći EU za borbu protiv korona virusa i otklanjanje ekonomskih posledica pandemije”.

Fonet

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Angela Merkel u izolaciju, doktor koji je vakcinisao pozitivan na koronavirus

Ned mar 22 , 2020
Angela Merkel u izolaciju, doktor koji je vakcinisao pozitivan na koronavirus Nemačka kancelarka Angela Merkel donela je odluku da ode u kućnu izolaciju, saopštio je njen portparol Stefan Sajbert. Kako […]