Vučić: Istorijska pobeda Srpske liste – osvojeno svih deset poslaničkih mandata

Vučić: Istorijska pobeda Srpske liste – osvojeno svih deset poslaničkih mandata

Srpska lista je na parlamentarnim izborima na Kosovu ostvarila najubedljiviju pobedu u svojoj istoriji sa 98,07 odsto glasova i osvojila svih 10 mandata u parlamentu u Prištini, rekao je u vanrednom obraćanju za medije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Screenshot

On je rekao da je to poruka Srba sa Kosova da su čvrsti, jaki i da će umeti da brane svoje interese na Kosovu. On im se zahvalio što su pokazali “ogromnu zrelost, i uprkos pritiscima pokazali da mogu da budu jedinstveni”.

“Ovo je 10:0, osim ako iz svemira ne dođu neki glasovi”, rekao je Vučić.

On je preneo da je na 100 odsto obrađenog materijala u Severnoj Mitrovici Srpska lista osvojila 7.118 glasova.

“Posle više nedelja svakovrsnih pritisaka na srpski narod na Kosovu, želim da obavestim sve građane Srbije da su uhapšeni članovi Srpske liste u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici, nećete verovati iz kog razloga. Jer su dozvolili da se glasa sa srpskim ličnim kartama, iako su uredno sa sobom došli sa zahtevima za izdavanje sa kosovskim dokumentima”, naveo je predsednik Srbije.

Kako je rekao, u pitanju je jedna od njemu najdražih pobeda “jer je u najtežim uslovima Srpska lista odnela najveću pobedu u istoriji”.

„Izborni rezultati su neočekivani i za mene, da budem iskren. Učestvovao sam u raznim izbornim pobedama, ali ovo mi je jedna od najdražih jer je ostvarena u najtežim uslovima. Više nedelja vršeni su svakovrsni pritisci. Ali srpski narod na Kosovu će imati snažno predstavljanje u kosovskom parlamentu i moći će snažno da brinu o srpskim interesima. Ovo je jasan signal Albancima i međunarodnoj zajednici da su Srbi jaki i jedinstveni i da će umeti da čuvaju svoje“, rekao je Vučić.

Vučić: Istorijska pobeda Srpske liste – osvojeno svih deset poslaničkih mandata

Vučić: Istorijska pobeda Srpske liste – osvojeno svih deset poslaničkih mandata
Screenshot

Na pitanje da li očekuje da nova kosovska vlast ukine takse, on je poručio da se nada odgovornijoj kosovskoj politici.

„Mi se spremamo, imamo svoj ugao, želim da se nadam da će odgovrinija vlast ukinuti takse i da će se tako nasaviti pregovori“, poručio je Vučić.

U kosovskom parlamentu ima 120 poslanika, a za Srbe je rezervisano deset mesta. U prethodnom sazivu Srpska lista imala je devet mandata, dok je jedan mandat imala Samostalna liberalna stranka Slobodana Petrovića.

Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije na osnovu 14 odsto obrađenih glasova, Demokratski savez Kosova vodi sa 22,11 odsto osvojenih glasova, na drugom mestu je Demokratska Partija Kosova sa 20,79 odsto, dok je na trećem mestu Pokret Samoopredeljenje sa osvojenih 17,79 odsto glasova.

Izvor: Insajder

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Čitanje pred spavanje opušta, produžava san i motiviše

ned okt 6 , 2019
Čitanje pred spavanje opušta, produžava san i motiviše Ako vaša rutina pred spavanje uključuje i čitanje sjajne knjige, pokrenuli ste odličnu stvar. Prema najnovijem istraživanju, mnogi ljudi izjavili su da […]
Čitanje pred spavanje opušta, produžava san i motiviše