Vučić: Dijalog treba da se nastavi uprkos optužnici protiv Tačija

Vučić: Dijalog treba da se nastavi uprkos optužnici protiv Tačija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da dijalog o rešavanju kosovskog pitanja treba da bude nastavljen uprkos optužnici za ratne zločine protiv predsednika Kosova Hašima Tačija.

Vučić: Dijalog treba da se nastavi uprkos optužnici protiv Tačija
Printscreen/ TV Pink

Vučić je u intervjuu za portal Politiko (Politico) u Briselu rekao da bi bio voljan da sa sastane sa Tačijem ako bi kosovski lideri odlučili da bude deo delegacija za buduće pregovore.

Međutim, dodao je da ne veruje da će kosovski lideri to učiniti.

Predsednik Srbije je na sastancima sa liderima Evropske unije u Briselu rekao da neće da komentariše optužnicu, ali je dodao da želi da se ponovo pokrene dijalog pod pokroviteljstvom EU.

“Ne želimo da podstičemo dalje političke ili fizičke sukobe Srba i Albanaca i je to najbolji način da se zaštiti bezbednost i sigurnost Srba koji žive na Kosovu”, rekao je Vučić.

“Treba da nastavimo dijalog sa onim koga će albanska strana izabrati za svog predstavnika”, rekao je Vučić i dodao da dijalog mora da bude nastavljen jer šta bi moglo inače da se dogodi i kakva bi bila perspektiva čitavog regiona.

Upitan da li će se sastati sa Tačijem ako bude uključen u razgovore, Vučić je rekao da to nije do njega.

“Nije do mene. Uvek mogu da kažem da neću da razgovaram s nekim ko je optužen za ratne zločine, ali nisam ja taj koji će izabrati albansko rukovodstvo, zavisi od njihovog naroda”, kazao je.

Vučić je rekao da je cilj da Srbija postane članica EU 2026. godine, dodao je portal Politiko

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Medicinsko osoblje progovorilo: Respiratori ne rade, više od stotinu pacijenata sa teškom kliničkom slikom

Ned jun 28 , 2020
Medicinsko osoblje progovorilo: Respiratori ne rade Zdravstveni sistem u Novom Pazaru na ivici je pucanja. Redakciji Sandžak PRESS-a su se obratili zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa ciljem da javnost […]