Tuča Vučićevog obezbeđenja i protestanata ispred Predsedništva Srbije (VIDEO)

Tuča Vučićevog obezbeđenja i protestanata ispred Predsedništva Srbije (VIDEO)

Manji incident desio se tokom protesta “1 od 5 miliona” u Beogradu, kada je tročlana delegacija pokušala da ukloni ogradu ispred Predsedništva Srbije kako bi ostavila spisak zahteva. Tada je došlo do guranja s mnogobrojnim obezbeđenjem u civilu, koje je sprečavalo uklanjanje ograde.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković rekao je da je sa obezbeđenjem postojao dogovor da se delegaciji protesta dozvoli da ostavi spisak zahteva za fer izbore. Međutim, pošto im je to onemogućeno, učesnici protesta probali su da uklone ogradu koja okružuje zgradu Predsedništva.

Tada je utrčalo brojno obezbeđenje u civilu i došlo je do međusobnog guranja.

Marković je u jednom trenutku uspeo da preskoči ogradu i sa spiskom zahteva u rukama probao da dotrči do ulaza u zgradu, ali ga je više pripadnika obezbeđenja uhvatilo i uz primenu fizičke sile on je vraćen sa druge strane ograde.

Delegaciji protesta je ubrzo posle toga dozvoljeno da dođe do zgrade Predsedništva i tu ostavi spisak zahteva.

Pre incidenta ispred zgrade Predsedništva, aktivisti pokreta “1 od 5 miliona” podelili su demonstrantima toalet papir koji je zatim bačen na zgradu Predsedništva.

“Ovako ćemo obrisati sve tvoje laži i manipualcije Vučiću. Umesto da budeš predsednik svih građana ti ih deliš”, rekao je jedan od organizatora protesta Srđan Marković.

Tuča Vučićevog obezbeđenja i protestanata ispred Predsedništva Srbije (VIDEO)
Screenshot

Na kraju večerašnjeg protesta on je zahvalio svim učesnicima na hrabrosti i pozvao građane bez obzira da li su leva ili desna politička opcija da se zajedno izbore. “Nećemo bežati, idemo do kraja”, poručio je Marković ponovivši da 1. septembra sledi bojkot izbora ako se ne ispune uslovi za fer izbore.

Organizatori protesta: Obezbeđenje PRedsedništva krivo za incident

Organizatori protesta “1 od 5 miliona” okrivili su obezbeđenje Predsedništva za večerašnji incident.

 “Organizatori protesta ‘1 od 5miliona’ su pregovarali sa nadležnim organima pred sam protest večeras, 10. avgusta kako bi omogućili tročlanoj delegaciji studenata da na stepenice predsedništva ostave dokument na kome se nalaze 42. tačke Stručnog tima protesta ‘1 od 5 miliona’, koje predstavljaju crvenu liniju bez čije implementacije do 1. septembra neće biti izbora. Pred sam dolazak delegacije koju su činili napadnuti student Srđan Marković, studentkinja Valentina Reković i fotograf, obezbeđenje je zabranilo prilazak zgradi nasuprot prethodno dogovorenom”, navode organizatori protesta u saopštenju.

Ističe se da je studentima zabranjen ulazak, bez obzira na ranije dogovorene i uredno prijavljene akcije, i da stoga konflikt koji je nastao nije bio prouzrokovan nikakvim delovanjem studenata organizatora, već kako se navodi, “neefikasnim i bahatim ponašanjem predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i obezbeđenja zgrade Predsedništva”.

Organizatori tvrde i da su pripadnici Kobri, specijalne jedinice vojske Srbije, prekršili okvir svojih zakonskih ovlašćenja koji nalaže da im je dozvoljena upotreba sile samo unutar zgrade Predsedništva.

Izvor: N1

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Snimak eksplozije u nuklearnom postrojenju u Rusiji!

ned avg 11 , 2019
Snimak eksplozije u nuklearnom postrojenju u Rusiji! Video snimci nesreće u nuklearnom postrojenju ruske državne korporacije Rosatom, kada je pet osoba izgubilo život, a tri su povređene, pojavile su se […]
Snimak eksplozije u nuklearnom postrojenju u Rusiji!

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds