Tači traži posmatrače EU na severu “zbog zastrašivanja” tokom kampanje

Predsednik Kosova Hašim Tači je od posmatračke misije Evropske unije zatražio da u nedelju, 6. oktobra, na dan prevremenih parlamentarnih izbora, budu na severu Kosova pošto su, kako je rekao, tamošnji građani “zastrašivani tokom predizbornoj procesa”.

Screenshot

Na sastanku s delegacijom posmatračke misije EU, na čelu s poslanicom Evropskog parlamenta Violom fon Kramon-Taubadel, Tači je zahvalio zbog njihovog doprinosa pripremanju izbora na Kosovu, kao i zbog podrške EU jačanju institucija i demokratskih načela na Koosvu, saopštio je njegov kabinet.

Tači je ocenio da je “Kosovo uspostavilo tradiciju slobodnih, pravičnih i demokratskih i cenjenih izbora, kao i kulturu prihvatanja rezultata izbora”.

Šefica posmatračke misije, Fon Kramon-Taubadel je zatražila da kosovske institucije uzmu u obzir preporuke koje im je ta misija dala i koje će im dati.

Izvor: N1

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Berni Sanders doživeo infarkt, ali nastavlja kampanju

Sub okt 5 , 2019
Berni Sanders doživeo infarkt, ali nastavlja kampanju LAS VEGAS – Američki predsednički kandidat Berni Sanders pretrpeo je srčani udar ranije ove nedelje, saopštili su njegovi lekari. Američki senator (78) naglo […]
%d bloggers like this: