Kud se dede “Ne dam Gazivode”?

Kosovska ministarka energetike Rozeta Hajdari, objavila je da je jednoglasno, “glasanjem svih evropskih operatora sistema Evropske energetske mreže, Kosovo nezavisno kontrolno područje”. Ovu informaciju potvrdio je i nemački ambasador u Prištini Kristijan Held, na svom Tviter nalogu, naovodi se u saopštenju Srpskog narodnog fronta iz Gračanice.

– S obzirom da se dobro sećamo da je predsednik SNS sa raznih funkcija koje je obavljao odlučno obećavao da to neće dozvoliti, uz ono čuveno: “Ne dam Gazivode”, Srpski nacionalni forum ga pita: “Šta ovo bi”?

Oni dalje pitaju da li, s ozbirom na to da je bilo jednoglasno, znači da je “Srbija prestala sa lobiranjem u svoju korist”.

– S obzirom da je država Srbija već predala Kosovu bitne poluge suverenosti, šta će još da čini na jačanju kosovske nezavisnosti? Da li će sačuvati zdravstveni i obrazovni sistem na Kosovu i Metohiji ili će i te ostatke suverenosti predati? I konačno, da li će se nakon prestanka lobiranja saglasiti i sa članstvom Kosova u UN? Srpski narod sa KiM zaslužuje barem jednom da mu se iskreno nešto saopšti – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: direktno.rs

Bojan Milić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Bravo majstore! Štimac poklonio Srbiji pet respiratora i 1.000 testova

ned apr 26 , 2020
Srpski košarkaš Vladimir Štimac kupio je u Kini pet respiratora i 1.000 testova na kovid-19 i poklonio ih Srbiji, objavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je na svom […]