RIK odbacila primedbe na rešenje o nastavku izbornih radnji

RIK odbacila primedbe na rešenje o nastavku izbornih radnji

Republička izborna komisija odbacila je u petak još primedbi na rešenje o nastavku izbornih radnji.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je na sednici da su tri prigovora imala skoro identičan tekst u kojem se navodi da je rešenje o nastavku izbornih radnji doneto preuranjeno, jer još traje vanredna situacija zbog koronavirusa i učesnici izbora izlažu se opasnosti po život i zdravlje ljudi.

RIK odbacila primedbe na rešenje o nastavku izbornih radnji
Logo

U prigovorima se dodaje i da sada nemaju svi iste uslove za kandidovanje kao pre pandemije i predlaže da se rešenje poništi.

Republička izborna komisija odbacila je prigovor predsednika Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića na rešenje o nastavku izbornih radnji, podnetog zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Leskovcu. Parović je prigovor uložio u zakonskom roku u ime izborne liste Narodni blok-Velimir Ilić-General Momir Stojanović, rečeno je na sednici RIK-a.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da je prigovor koji je uložio Parović blagovremen, ali “nije dozvoljen”.

“Zakon predviđa da kandidat i podnosioci izborne liste imaju pravo da podnesu prigovor komisiji, ali samo zbog povrede izbornog prava u toku izbora ili zbog nepravilnosti u postupku predlaganja, što ovde nije slučaj”, rekao je Dimitrijević.

RIK je prigovore birača Filipa Topića i Dragoljuba Ljubića odbio kao neblagovremene jer su poslati više od 24 sata posle završetka sednice na kojoj je doneto rešenje o nastavku izbornih radnji.

Istovetni prigovor Pokreta “Dostojni Srbije” odbijen je i kao neblagovremen i podnet od “neovlašćenog lica”, jer pokret nije potpisan ni kao birač ni kao kandidat, rečeno je na sednici.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Vojska stigla u Šid, ušla u migrantske kampove; Jovanović (Unija Most) podržao akciju Vojske Srbije

sub maj 16 , 2020
Vojska stigla u Šid, ušla u migrantske kampove; Jovanović (RP) podržao akciju Vojske Srbije Vojska Srbije počela je obezbeđenje prihvatnih centara na teritoriji Opštine Šid, radi pružanja pomoći Ministarstvu unutrašnjih […]