RASKOL U SNS. STRANKA SE POCEPALA NA DVA DELA?

MAKEDONSKI SNS SE POCEPAO NA DVA DELA. VEĆINA ČLANOVA PROTIV KOALICIJE SA VMRO- TVRDI DRAGAN STANKOVIĆ IZ KUMANOVA.

DRAGAN STANKOVIĆ I TEHNIČKI PREMIJER SEVERNE MAKEDONIJE OLIVER SPASKOVSKI

Dragan Stanković, do pre desetak dana predsednik OO SNS u Kumanovu, tvrdi da je Dragiša Miletić isključivo iz ličnih interesa i protiv volje većine članova stranke ušao u koaliciju s VMRO DPMNE za sledeće parlamentarne izbore u Severnoj Makedoniji.

Stanković je javno istupio da će on sa svojim članstvom podržati SDSM na sledećim izborima i nakon toga je smenjen sa mesta predsednika OO SNS Kumanovo.

Smatram da je Dragiša Miletić samo iz ličnih interesa ušao u koaliciju sa VMRO a do juče je bio savetnik premijera Zaeva.

Kao savetnik premijera nije ništa uradio za srpsku zajednicu u Makedoniji osim što je za članove svoje uže porodice obezbedio radna mesta i mesta u upravnim odborima. Vreme je da se to promeni i da se neko stvarno bavi interesima srpske zajednice u Severnoj Makedoniji a to nije ni Dragiša Miletić a ni Ivan Stoilkovic koji je odavno u koaliciji sa nacionalističkom VMRO.” ističe Stanković za naš portal.

Podsetimo, Dragiša Miletić predsednik SNS u Makedoniji je u vladi Zorana Zaeva bio savetnik za pitanja nacionalnih manjina. Nakon raspisivanja izbora Miletić je potpisao koaliciju sa opozicionim VMRO DPMNE bez odluke najviših organa stranke, kako kaže Stanković.

Do zaključenja ovog teksta nismo uspeli da stupimo u kontakt i čujemo i stav Dragiše Miletića ali se nadamo da ćemo i dalje pisati o ovoj temi i dobiti i njegovu izjavu u narednim danima.

Autor teksta: Bojan Milić

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Vučić: U sledećih 10 dana rešava se sudbina našeg odnosa prema koronavirusu

Pet apr 10 , 2020
Niš – Narednih 10 dana je ključno, do 20. aprila rešava se sudbina našeg odnosa prema koronavirusu, rekao je danas u Nišu predsednik Aleksandar Vučić i poručio da je sada disciplina […]