Počeo rad na novom zakonu o Vojsci Srbije

Počeo rad na novom zakonu o Vojsci Srbije

Počeo rad na novom zakonu o Vojsci Srbije
Screenshot N1

Beograd — Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je danas da je Radna grupa za izradu novog Zakona o Vojsci Srbije počela da radi.

On je dodao da je to istorijska prilika da se tako važan akt piše na način koji odgovara Srbiji, i u skladu sa odlukom o vojnoj neutralnosti zemlje.

“Naslanjamo se na neke zakone koji su donošeni, još iz vremena Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, pa kasnije, Savezne Republike Jugoslavije, i stalno smo u nekim izmenama i dopunama, a ovo je prilika da napravimo zakon o sebi, a po sebi”, rekao je ministar Vulin otvarajući prvi sastanak Radne grupe za izradu Nacrta zakona o Vojsci Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je rekao da Srbija ne mora da pravi zakon za koji će joj aplaudirati bilo koji savez, vojska ili država već da, zahvaljujući odluci o vojnoj neutralnosti, neće morati nikome da se prilagođava.

“Pravimo Zakon o Vojsci Srbije, koja treba da služi za odbranu naše zemlje i našeg naroda i ni za šta drugo”, rekao je Vulin.

Na dnevnom redu današnjeg sastanka je razmatranje plana rada Radne grupe i svih elemenata i tehničkih detalja neophodnih za efikasan rad tog tela.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Paunović i Zelenović ne odustaju od izlaska na lokalne izbore

Uto feb 11 , 2020
Paunović i Zelenović ne odustaju od izlaska na lokalne izbore Gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i predsednik opštine Paraćin i potpredsednik Demokratske stranke Saša Paunović gotovo […]
%d bloggers like this: