Pacoli: Brnabićki zabranjen ulazak na Kosovo; Brnabić: Doći ću kad ja budem želela

Pacoli: Brnabićki zabranjen ulazak na Kosovo; Brnabić: Doći ću kad ja budem želela

Ana Brnabić izjavila je da veruje da će joj, kada bude želela da ide na Kosovo, to biti omogućeno, bez obzira na izjave prištinskih zvaničnika.

“Nisam naročito zabrinuta zbog takvih izjava i verujem da će mi biti omogućeno da odem na Kosovo kada to budem želela”, rekla je Brnabićeva upitana da prokomentariše izjavu kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacollija da će joj biti zabranjen ulaz na Kosovo “dok sledi rasističku ideologiju”.

Pacoli: Brnabićki zabranjen ulazak na Kosovo; Brnabić: Doći ću kad ja budem želela

Ona je dodala da ne misli da su takve izjave nešto samo protiv nje, Srbije ili regionalne stabilnosti, već su i protiv interesa Albanaca, i ne samo evropskih već i civilizacijskih vrednosti.

Dodala je da ipak to nije očekivala od Pacolija, jer on nije jedan od “ljudi iz šume” o kojima je govorila.

“Oni su u uniformi bili u šumi, iz nje su izašli i direktno postali deo političke elite u Prištini. Volela bih da su došli iz nevladinog, civilnog sektora, ali nisu. Pacoli nije izašao iz šume i zato me čudi što se osetio prozvanim”, izjavila je Brnabićeva na zajedničkoj koferenciji sa premijerom Slovačke Peterom Pelegrinijem.

Premijerka je dodala da su lideri kosovskih Albanaca bili optuženi za najteže ratne zločine, ubistva dece, silovanja, ali su oslobođni jer su svi svedoci ubijeni tokom suđenja.

“To su osobe koje sprečavaju protok robe i u skladu s tim, sledeći korak im je sprečavanje slobode kretanja. Ako misle da je to u interesu boljeg života na Kosovu, s tim se ne slažem”, izjavila je Ana Brnabić i dodala da to žitelje Kosova vraća u 18. vek.

Pacoli: Brnabićki zabranjen ulazak na Kosovo; Brnabić: Doći ću kad ja budem želela

Podsećamo, Bedžet Pacoli izjavio je da premijerki Srbije Ani Brnabić neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo zbog izjava o Albancima, dok je on šef kosovske diplomatije.

On je na Fejsbuku objavio da je težak i neprihvatljiv komentar Ane Brnabić, dat u prisustvu šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija, “da se radi o ljudima koji su došli iz šume”.

Screenshot

“Ovaj institucionalizovani rasizam u Srbiji ima suštinu u bolesnoj ultranacionalističkoj ideologiji koju promoviše Vlada Ane Brnabić. Verujem da Evropa shvata sa kakvim ljudima imamo posla, sa onima koji su podržavali masovna ubistva i negiraju ratne zločine izvršene od strane Beograda u bivšoj Jugoslaviji”, napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Tanjug

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Pokrenuta prinudna likvidacija 7.500 privrednih društava

pet maj 31 , 2019
Pokrenuta prinudna likvidacija 7.500 privrednih društava Agencija za privredne registre (APR) saopštila je da je pokrenula prinudnu likvidaciju 7.500 privrednih društava zbog toga što nisu dostavila godišnje finansijske izveštaje za […]
Pokrenuta prinudna likvidacija 7.500 privrednih društava

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds