Brnabić: Vest o zabrani ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo je laž, rekao mi Haradinaj

1

Brnabić: Vest o zabrani ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo je laž, rekao mi Haradinaj

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo i Metohiju lažna vest.

Kako je kazala, to joj je saopštio kosovski premijer Ramuš Haradinaj koji, kao i ona, danas boravi u Poljskoj, na samitu lidera Zapadnog Balkana u Poznanju.

– Drago mi je da sam od Ramuša Haradinaja čula da je lažna vest da su srpskim zvaničnicima zabranjene posete Kosovu i Metohiji – rekla je premijerka, ali je istakla da je “čudi da lažne vesti šire savetnici takozvanog ministra za spoljne poslove””.

Brnabić je rekla da to što joj je rekao Haradinaj, da je reč o “lažnoj vesti”, donekle smanjuje tenziju koja je, kaže, velika u regionu.

Brnabić je navela da joj je Haradinaj to kazao na radnom doručku sa predsednicima vlada Zapadnog Balkana, uz ocenu da je razgovor tokom doručka bio zanimljiv i otvoren.

Brnabić: Vest o zabrani ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo je laž, rekao mi Haradinaj

Da su prištinske vlasti donele odluku o zabrani ulaska svim srpskim zvaničnicima na Kosovu, javnost je obavestio Jetlljir Zuberaj, savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija.

On je na svom Fejsbuk profilu juče napisao da je odluka je doneta “usled provokacija i ponašanja koja dolaze od strane ove zemlje (Srbije)”.

– Zbog hibridnih pretnji koje Srbija čini prema Kosovu, stalne propagande i lažnih vesti o zemlji i našim građanima, kao i nedavnim naporima da se spreči takozvana humanitarna kriza na severu Kosova preteći srpskom stanovništvu i prisiljavajući ih da zatvore preduzeća samo zbog nekih političkih ciljeva Beograda, Ministarstvo spoljnih poslova neće dozvoliti nijednom zvaničniku iz Beograda da poseti Kosovo, i svi zahtevi će biti odbijani sve dok se ovo ponašanje nastavlja – napisao je Ziberaj.

Na ovaj potez reagovale su i Srbija i EU, gde je poručeno da postignuti sporazumi između Beograda i Prištine, među koje spada i onaj o zvaničnim posetama, moraju da se poštuju.

Izvor: Blic/L. Gedošević , Tanjug

Novinar

One thought on “Brnabić: Vest o zabrani ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo je laž, rekao mi Haradinaj

  1. Da ga .ebem pa I deca znaju kako se zabranjuje nekome da prelazi granicu pa makar to bila I tzv. administrativna. Ovde novinari odredjuju ko moze da predje neku granicu. Pa jeli neko od funkcionera pokusao da predje tu nazovi granicu, tj. proveri istinitost te vesti o zanrani ako vec nisu sluzbeno o tome obavesteni? Funkcioneri, skupite malo hrabrosti pa proverite. Mogla_o bbi da eto Ana prva to proveri jer joj je kolega rekao da to nije istina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Reportaža o Srbima i Hrvatima u Čikagu iz 1978. jasno je ukazivala šta će se dogoditi nakon Titove smrti

pet jul 5 , 2019
Reportaža o Srbima i Hrvatima u Čikagu iz 1978. jasno je ukazivala šta će se dogoditi nakon Titove smrti U decembru 1978. godine, štampano izdanje lista “Njujork tajms” objavilo je […]
Reportaža o Srbima i Hrvatima iz 1978. jasno je ukazivala šta će se dogoditi nakon Titove smrti

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds