Obradović: Savez za Srbiju zajednički proglasio bojkot izbora

Obradović: Savez za Srbiju zajednički proglasio bojkot izbora

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da je Savez za Srbiju (SzS), čiji je on predsedavajući, zajednički proglasio bojkot izbora.

Obradović: Sprečićemo održavanje izbora ako budu nepošteni
Screenshot

“Od ovog dana, za nas je apsolutno neprihvatljivo učestvovanje na bilo kakvim izborima”, rekao je Obradović na konferenciji za novinare i ocenio da vlast nije pokazala spremnost da naredni izbori budu fer i pošteni, a da oni u SzS ostaju verni Sporazumu sa narodom.

On je podsetio da je među ciljevima SzS navedeno da će se boriti za poštene izbore kao i da je u decembru mesecu potpisan Zajednički sporazum opozicije za sprovođenje slobodnih i poštenih izbora.

“Potpuno sam uveren da će i ostale kolege iz opozicije kao i Pokret slobodnih građana (PSG) proglasiti bojkot izbora“, naveo je Obradović.

On je izjavio da je pred SzS velika borba, kao i da im je plan da građanima objasne ideju bojkota.

“Moramo omasoviti proteste i obići celu Srbiju. Sigurno ćemo se izboriti za slobodne i poštene izbore”, naveo je Obradović.

Foto: Twitter / Dveri Arhiva

On je poručio da nastavljaju sa punom podrškom protestima “1 od 5 miliona” i studentima koji su blokirali Rektorat.

Obradović je objasnio da su za SzS pregovori mogući, ali prethodno vlast mora ispuniti uslove među kojima su osnovna dva, a to su sloboda medija, prvenstveno javnih medijskih servisa (RTS i RTV) i promena članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i to 6 do 12 meseci pre raspisivanja izbora.

Fonet

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Kurc: Austrija će podržati korekciju granica

pon sep 16 , 2019
Kurc: Austrija će podržati korekciju granica Beograd — Austrija će podržati sva rešenja koja budu dogovorena u dijalogu Beograda i Prištine, uključujući i korekciju granica, izjavio Sebastijan Kurc za Tanjug. […]
Kurcova stranka ubedljiva na izborima u Austriji