Ništa od sastanka u Parizu

Ništa od sastanka u Parizu

“Odlaže se samit u Parizu na kome je trebalo da se susretnu predstavnici Beograda i Prištine u prisustvu predsednika Francuske i nemačke kancelarke.”

To je za Dojče vele potvrdila pres-služba nemačke vlade.

„Tačno je da će sastanak najavljen za 1. jul biti odložen“, navodi se u odgovoru pres-službe nemačke vlade na upit “Dojče velea“. .

„Nemačka i Francuska ostaju u bliskom kontaktu sa Kosovom i Srbijom“.

U pismu se takođe navodi da pres-služba vlade u Berlinu „generalno ne prenosi informacije o kontaktima na radnom nivou”.

Iz kabineta francuskog predsednika Emanuela Makrona potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa da ranije planirani sastanak u Parizu na kome je trebalo da se razgovara o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, neće biti održan.

“Operacija Pariz” nije uspela. Ta vest predsednika Srbije zatekla je u Minsku. Tamo je predsednik objasnio zašto se za nedavni razgovor direktora kancelarije za Kosovo Marka Đurića sa delegacijom Prištine u Berlinu saznalo iz kosovskih medija. Nije tajna, već priprema za Pariz i to bez uspeha, kaže predsednik Vučić.

“Marka Đurića sam poslao ja da učestvuje u pripremi tog sastanka i rekao sam da Srbija bude konstruktivna, da želimo nastavak dijaloga i da se ukinu takse, ali Albancima ne pada na pamet i nema rezultata”, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Ništa od sastanka u Parizu

Posle ovakvog raspleta, jasno je, kaže Vučić, da Albanci žele veću ulogu Sjednjenih Američkih Država.

“Ja mislim da su Nemci i Francuzi dobro razumeli ko ne želi dijalog, ko je taj ko dijalog koči i ko bi želeo da se umesto Evrope, dijalogom bavi samo neko drugi. Mi ne kažemo da taj neko drugi ne treba da se pita, mi samo kažemo da ne može samo taj drugi da se pita. Reč je naravno o SAD”, dodao je Vučić. a prenosi N1.

Tokom popodneva oglasio se i kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

“Nekada u dobrom može biti loše ili u lošem dobro. Mislim da je dobro što će biti sada jasnije šta je ostalo nerešeno. Suočavanje tehničke delegacije u Berlinu je potvrdilo da je jedino nerešeno pitanje uzajamno priznavanje u postojećim granicama. Kada strane budu bile spremne da razgovaraju o uzajamnom priznavanju onda ćemo pregovarati, a do tada možemo da sačekamo”, naveo je Haradinaj.

IZVOR: TANJUG, DOJČE VELE, N1

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Nikad objavljena pesma Fredija Merkjurija iz 1986. Poslušajte je (VIDEO)

pet jun 21 , 2019
Nikad objavljena pesma Fredija Merkjurija iz 1986. Poslušajte je Nikada ranije objavljena pesma Fredija Merkurija prvi put je emitovana na radiju BBC 2, nakon decenije potrage za ovom numerom. Kako […]
Nikad objavljena pesma Fredija Merkjurija iz 1986. Poslušajte je

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds