Milojičić: Lutovac i Đilas imaju isti cilj – da Demokratska stranka nestane

Milojičić: Lutovac i Đilas imaju isti cilj – da Demokratska stranka nestane

Beograd — Poslanik DS Radoslav Milojičić Kena izjavio je da i sadašnji i bivši predsednik te stranke, Zoran Lutovac i Dragan Đilas, imaju isti cilj – da DS nestane.

Milojičić: Lutovac i Đilas imaju isti cilj - da Demokratska stranka nestane
Ilustracija, Foto: Printscreen

“Dok se Lutovac bavi Vučićem, Đilas mu na najbrutalniji način otima stranku, a namere su im obojici iste – da Demokratska stranka nestane”, kaže u intervjuu za “Blic” Milojičić.

On je ocenio da je DS već dve godine na pogrešnom putu, i istakao da nekada vladajuća stranka u Srbiji “mora da bude ili vodeća stranka vlasti ili vodeća stranka opozicije.

“Mi danas služimo za potkusurivanje u jednom antievropskom Savezu za Srbiju i stojimo rame uz rame sa Boškom Obradovićem, koji želi da Srbija bude ruska gubernija, i Mladenom Đorđevićem, koji je agent KGB u Srbiji.

“Demokratama je mesto u sasvim drugom društvu”, navodi Milojičić.

Milojičić: Lutovac i Đilas imaju isti cilj – da Demokratska stranka nestane

Govoreći o odluci Nebojše Zelenovića i Saše Paunovića, koji su prethodno zagovarali bojkot izbora, a sada najavljuju učešće na lokalnim izborima u Šapcu, odnosno Paraćinu, on kaže da je od početka znao za te planove, a da su njega zbog protivljenja bojkotu nazivali izdajicom.

Milojičić: Lutovac i Đilas imaju isti cilj - da Demokratska stranka nestane
Screenshot/ O2

“Nazivali su nas izdajicama samo jer smo pitali zašto bojkot šest meseci pre izbora, šta ćemo ako izlaznost bude 50 odsto, šta ćemo ako Brisel, Berlin i Vašington priznaju rezultate izbora… DS postoji zbog građana, a oni koji nisu imali odgovore na ova pitanja najoštrije su nas napadali jeftinim frazama da smo Vučićevi ili ne znam čiji”, rekao je Milojičić.

On je naglasio da, međutim, Paunovića i Zelenovića neće podržati jer je njihova odluka sebična i rastura DS.

O postupku Gordane Čomić da prekrši odluku o bojkotu parlamenta, Milojičić je rekao da poštuje njenu hrabrost, ali da on nikada ne bi dozvolio da ga zbog pogrešne odluke izbace iz stranke. “Ni oni koji odlaze iz DS, ni oni koji izbacuju ljude iz DS u meni nemaju saborca”, rekao je Milojičić.

Tanjug

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Da li je nakon pobede ’Šin Fejna’ realno ujedinjenje dve Irske?

Uto feb 11 , 2020
Da li je nakon pobede ’Šin Fejna’ realno ujedinjenje dve Irske? Nacionalistička i levičarska partija „Šin Fejn“ osvojila je najviše glasova na poslednjim izborima u Republici Irskoj, što su njeni […]
%d bloggers like this: