Makedonci Srbije: Neka budu isti uslovi za sve pa će izbori biti fer!!!

Kako se zahuktava situacija na političkoj sceni Srbije sve je jasnije da predstojeći izbori neće biti ravnopravna trka. Naime, neophodno je stvoriti fer uslove kako bi sve, posebno manjinske stranke imale jednake mogućnbosti. Redakciji portala Novinar javila se predstavnica Demokratske Partije Makedonaca-Maja Geogievska koja je od nedavno u saradnji sa koalicijom manjinskih stranaka MOST.
Ona apeluje na RIK i Notarsku  komoru  u ime Demokratske partije Makedonaca i Unije Most da obrate paznju na činjenicu da tu rade i postoje kako ne bi dozvoljavali diskriminaciju već naprotiv da se po pravdi i zakonu sprovedu koliko je to moguce već u otežanim uslovima izbori koji su raspisani za 21.06.2020.
-Bojimo se da će kako RIK tako i Notarska komora prevideti činjenicu da kada budu slali uputstva za rad javnim beležnicima i sekretarijatima koji su zaduženi za opštinske overivače, ta uputstva ne budu pojašnjena. Pa tako, kada se da uputstvo da su obavezni da idu u lokalne samouprave to apriori ne znači da treba da budu na jednom mestu stacionirani u Opštinskim ili Gradskim holovima sa ciljem skupljanja potpisa jer to nisu tako shvatali kada su potpise skupljale najveće i vodeće partije u Republici Srbiji. Tada im nije bilo teško i tada su potpuno legitimno sve tumačili i potpuno uredno i tačno posećivali Mesne Zajednice u naseljenim mestima svojih Gradova i Opština. Zato DPM I Unija Most apeluju na RIK i komoru notara da prilikom davanja uputstava za skupljanje potpisa kod reči lokalna samouprava u zagrdi stave da se to odnosi i na Mesne zajednice u naseljenim mestima jer i one su lokalna samouprava -u suprotnom ove izbore ćemo smatrati licemernima, nedemokratskim i izborima koji nisu dali iste uslove za izlazak na iste.
S’ poštovanjem, DPM- Unija Most
Izvor: Novinar

Novinar

Vaš komentar

Next Post

Poruka jednog sasvim običnog mladića: Odlazite svi koji se 30 godina rotirate bez prestanka na političkoj sceni!

Čet maj 7 , 2020
-Rođen sam u vreme Slobe, sankcija, inflacije i ratova, sada živim u vreme njegovih pulena i najboljih učenika! Sloba mi je ukrao detinjstvo koje je trebalo da bude bezbrižno, neke […]
%d bloggers like this: