Što bi NAS interesovali beogradski taksisti i kaldrma na trgu, kad VAS ne ineteresujemo MI?

Što bi NAS interesovali beogradski taksisti i kaldrma na trgu, kad VAS ne ineteresujemo MI?

Jeste se mnogo iznervirali što su taksisti blokirali Beograd? Evo ja crkoh od muke isto kao za onu neravnu kaldrmu što je postavljena na Trgu Republike.

Piše: Nevena Subotić

Jeste sarkazam i jeste bezosećajno prema stnovnicima Beograda, među kojima su i moji dragi rođaci, kumovi i prijatelji.

A čim je prouzrokovana onda ova moja nesolidarnost i čemu rasprava na tu temu ako me ne zanimaju ni Trg, ni taksisti koji blokiraju?

Foto: Printscreen/ N. S.

Pored toga što me iritira opredeljenost medija da svoj prostor neravnopravno podele između stanovnika prestonice i nas ostalih, naravno, ne u našu korist, pa nas preplavljuju vestima sa beogradskih ulica, dok informacije o problemima i životu ostatka stanovništva dobijamo na kašičicu, radi se ustvari i o izborima.

Foto: Printscreen/ N. S.

Razmatrala sam rezultate svog preispitivanja – Da li sam ja pristrasna i dozvoljavam da me moja opredeljenost za partiju koja insistira na decentralizaciji i bavi se vojvođanskim pitanjima zaslepi ili je zapostavljanje tema i života van Beograda, od strane ostalih opozicionih političara zaista tako dominantno.

Jedan od egzaktnih pokazatelja može biti to kakav je odnos broja vesti iz Beograda u odnosu na „unutrašnjost“ na njihovim zvaničnim sajtovima.

Tako recimo Demokratska stranka na 9 strana posvećenih vestima od 90 vesti ima: jednu vest iz Kragujevca, jednu iz Vršca , jednu iz Paraćina i 7 iz Niša. Ovde nisam računala objave da će predsednik DS posetiti 5 mesta van Beograda, a zatim da ih je posetio i šta im je tamo rekao, jer to ni u kom slučaju ne govori o životu i problemima ljudi koji žive u tim mestima, niti o načinu na koji bi mogli biti rešeni.

Od tih 90 vesti samo se jedna odnosila na Vojvodinu i to na temu korupcije u Novom Sadu.

Za razliku od neinteresovanja za probleme života stnovništva van Beograda, prestoničke teme su na sajtu DS zastupljene. Pa tako možemo pratiti šta se dešava sa stnovnicima hotela Bristol, kako je prošao susret predsednika DS sa Vračarcima i tome slično.

Foto: Printscreen/ N. S.

Stranka slobode i pravde uspela je da ima još lošiji pristup i zastupljenost tema iz ostatka zemlje. Oni na 9 strana među 54 vesti imaju po jednu vest iz Bora i Kruševca i ni jednu iz Vojvodine, ako koristimo isti princip da se ne računa što je Đilas bio u Sremskoj Mitrovici i rekao im kako će kad padne Vučić za 6 meseci biti bolje. A ako hoćete da to računamo, onda eto imaju na 54 strane ipak jednu vest iz Vojvodine. Jupiiiiiiii!

Foto: Printscreen/ N. S.

O tome da će, kaobajage,  nekad razmišljati i o nekim drugim građanima ove zemlje, a ne samo o Beograđanima SSP daje nagoveštaj otvaranjem posebnog odeljka „SSP na lokalu“.

Aman ljudi, osvestite se!

Da se razumemo, mada je onima koji prate moja javna istupanja odavno jasno, potpuno sam protiv sadašnje nakaradne vlasti Srpske napredne stranka. Ne bih nabrajala razloge poput onih da su nesposobne neznalice, korumpirani, bahati , lenji i da upropaštavaju zemlju na veliki broj načina.

To napominjem da razjasnimo da me razmatranje ove teme ne interesuje iz razloga pohvale uvlakačko-degenerisanog podilaženja „sirotinji raji u unutrašnjosti“ i pohvale Vučićevog nedavnog putujućeg cirkusa po Srbiji, ne.

Što bi NAS interesovali beogradski taksisti i kaldrma na trgu, kad VAS ne ineteresujemo MI?

Što bi NAS interesovali beogradski taksisti i kaldrma na trgu, kad VAS ne ineteresujemo MI?
Foto: nevenasubotic.blogspot.com, Screenshot

Ovo je moj način da kažem onim političarima koji mogu imati potencijal da u ovu zemlju dovedu civilizacijski prihvaćene norme pristojnog života: Aman ljudi, osvestite se!

Znamo da je u Beogradu trećina biračkog tela. I znamo da vas mrzi da se „klackate“ do Kanjiže, Leskovca i Taraša, ali dajte malo zainteresovanosti i obzirnosti u pristupanju temama koje muče nas koji ne živimo u krugu dvojke.

Pokažite bar blagu zainteresovanost za decentralizaciju i ravnomeran razvoj svih oblasti u zemlji. Nemojte da posmatrate građane Vojvodine i ostatka Srbije van Beograda, kao građane drugog reda. Ne treba nam vučićevsko podilaženje i lažna snishodljivost, ali pokažite malo poštovanja i razumevanja.

Sela i gradovi se prazne. Njihovi stanovnici odlaze u prestonicu ili još češće van zemlje. Razmislite o tome ko će glasati za vas i koga ćete predstavljati kad svi zdravomisleći odu.

Ili ćete možda biti zadovoljni političkim bivstvovanjem u Beogradskom pašaluku?

Izvor: nevenasubotic.blogspot.com

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Državljani BiH pri ulasku u EU moraće skenirati lice i dati otisak prstiju

uto okt 15 , 2019
Državljani BiH pri ulasku u EU moraće skenirati lice i dati otisak prstiju Državljani BiH od februara 2022. godine će pored pasoša prilikom ulaska u Evropsku uniju morati skenirati kažiprst […]
Državljani BiH pri ulasku u EU moraće skenirati lice i dati otisak prstiju