Jeremić: Kampanja bojkota izbora je okončana

Jeremić: Kampanja bojkota izbora je okončana

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je bilo turbulencija u Savezu za Srbiju, kao i koraka i akcija koje nisu bile zajedničke i dogovorene, i da je Narodna stranka bila predmet napada „nekih kolega iz opozicije, pre svega Pokreta slobodnih građana, kao i nekih kolega iz samog Saveza.

„- Mi smo, međutim, odlučili da im ne uzvraćamo istom merom, dakle da na uvrede ne uzvraćamo uvredama. Previše je teških reči, aktivne i pasivne agresije u Srbiji i Narodna stranka tome neće doprinositi – zbog toga smo se opredelili da oćutimo napade saboraca – rekao je Vuk Jeremić u intervjuu za portal Nova.rs.

Na pitanje kako funkcioniše SzS i da li postoji plan da radi nešto konkretno tokom kampanje, Jeremić je odgovorio da je „kampanja manje-više okončana i da se najveći broj ljudi već opredelio da li će izaći na izbore ili ne, a zna se, kaže, i ko će pobediti.

Građane zato poziva da 21. juna ostanu kod kuće i ne glasaju, prvenstveno zbog zdravstvenih razloga, jer borba protiv zaraze, kako kaže, „nije ni izbliza okončana, kao i zato što „niko ko na te izbore izlazi ne zaslužuje poverenje građana, a i rezultat je unapred poznat.

Sada je važno da se, kako kaže Jeremić, prava opozicija, koja neće da da legitimitet sistemu, konsoliduje.

Tanjug

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Tači: Kurti je uzurpirao premijersku funkciju, ponaša se kao ilegalac

pon maj 25 , 2020
Tači: Kurti je uzurpirao premijersku funkciju, ponaša se kao ilegalac Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da je odlazeći premijer Aljbin Kurti uzurpirao funkciju i da je ozbiljno […]