Vučić: Sada, uz Ivu Andrića, slavimo još jednog našeg Nobelovca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom svečanog uručenja Nobelove nagrade za književnost, uputio je večeras čestitku austrijskom piscu Peteru Handkeu.

“Poštovani prijatelju, primite moje iskrene čestitke. Kao laureat Nobelove nagrade upisali ste se među besmrtne. Ova nagrada jeste nagrada za Vaš izuzetan književni rad, za Vaše znanje i stvaralaštvo, ali isto tako i za neprikosnovene moralne odlike, za hrabrost i dostojanstvo, kojima se borite za svoje ideale vrhunskog intelektualca”, naveo je Vučić u čestitki Handkeu.

Foto: Predsedništvo Srbije

“Srbija Vas smatra za istinskog prijatelja i, biću slobodan da kažem, Vašu Nobelovu nagradu doživljavamo kao da je dobio neko od nas. Sada, uz Ivu Andrića, slavimo još jednog našeg Nobelovca”, istakao je predsednik Srbije.

“Nadam se, dragi prijatelju, Vašoj skoroj poseti Srbiji”, navodi se u čestitki predsednika Vučića austrijskom piscu povodom svečanog uručenja Nobelove nagrade za književnost.

Tanjug

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Jeremić: Vučićev otac Anđelko preko Bruna Đurana naređuje u BIA ko treba da bude stavljen na mere

uto dec 10 , 2019
Jeremić: Vučićev otac Anđelko preko Bruna Đurana naređuje u BIA ko treba da bude stavljen na mere Predsednik Narodne stranke i predsedavajući SzS Vuk Jeremić izjavio je u Pressingu da […]
Jeremić: Vučićev otac Anđelko preko Bruna Đurana naređuje u BIA ko treba da bude stavljen na mere