Grenel ostaje Trampov specijalni izaslanik za Srbiju i Kosovo

Grenel ostaje Trampov specijalni izaslanik za Srbiju i Kosovo

Grenel ostaje Trampov specijalni izaslanik za Srbiju i Kosovo
Screenshot

Ambasador SAD u Nemačkoj i specijalni izaslanik predsednika SAD za Srbiju i Kosovo Ričard Grenel ostaće na tim funkcijama uprkos imenovanju na mesto v.d. direktora američkih nacionalnih obaveštajnih službi, potvrđeno je za Glas Amerike u njegovom kabinetu.

“Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel služiti i kao ambasador u Nemačkoj i specijalni izaslanik predsednika SAD za mirovne pregovore Srbije i Kosova i v.d. direktora nacionalnih obaveštajnih službi – simultano”, naveo je za Glas Amerike Dik Kastin, portparol Ričarda Grenela.

Kastin, ipak, precizira da će Grenel biti na funkciji v.d. direktora nacionalnih obaveštajnih službi samo privremeno.

“Ističem da je ambasador Grenel odgovorio na zahtev predsednika Trampa da bude vršilac dužnosti direktora nacionalnih obaveštajnih službi na određeno vreme. Bela kuća će uskoro objaviti svoju nominaciju za mesto direktora nacionalnih obaveštajnih službi. Uzimajući to u obzir, ambasador Grenel će ostati na funkcijama ambasadora SAD u Nemačkoj i specijalnog izaslanika za Srbiju i Kosovo i 100 odsto je tome posvećen”, naveo je Kastin za Glas Amerike.

Bela kuća je ranije saopštila da je predsednik Donald Tramp uveren da će Ričard Grenel nove dužnosti obavljati na najbolji mogući način.

N1, Glas Amerike

Prodaje se sajt Novinar.rs!

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Bugarska dozvolila prelet ruskog aviona sa sistemom "pancir"

Čet feb 20 , 2020
Bugarska dozvolila prelet ruskog aviona sa sistemom “pancir” Ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov odobrio je prelet preko bugarske teritorije ruskom avionu koji će u Srbiju dopremiti sistem “pancir S1”, prenosi […]