DS obeležila 30 godina postojanja: Zajedno smo stajali ispred radikalske falange

DS obeležila 30 godina postojanja: Zajedno smo stajali ispred radikalske falange

DS obeležila 30 godina postojanja: Zajedno smo stajali ispred radikalske falange
Screenshot/ N1

Demokratska stranka (DS) obeležila je 30 godina postojanja, a njen predsednik Zoran Lutovac izjavio je da su 2000. godine postavljeni ciljevi koji su podjednako bili važni i tada kao i sada – da Srbija bude zemlje jednakosti i slobodnih ljudi.

On je rekao da je DS u svojoj borbi za bolju Srbiju, članicu evropske porodice zemalja, nekad i grešila, ali je za svoje greške polagala račune građanima.

Kako je istakao, DS je svesna štete koju su joj napravili oni koji su u ime partije radili za sebe.

Lutovac je poručio da DS u svojoj borbi za bolju Srbiju neće posustati, već će podneti izveštaj svojim članovima, simpatizerima i građanima, “ljudima koji u DS prepoznaju uspavanog džina i borca za slobodu u Srbiji”.

Prema njegovim rečima, za DS će i u narednom periodu prioritet biti borba za slobodne izbore i medije i za vladavinu prava, pa je zato i uključena u Savez za Srbiju, kako bi pokazala vlasti da ovo što sada radi neće moći da prođe i da je rešenje bojkot.

Prodaje se sajt Novinar.rs

Lutovac je naglasio da, pošto nije vreme za proslave, jer nema mnogo povoda za slavlje zbog teških trenutaka, DS neće praviti svečanost povodom godišnjice, ali će to uraditi nekom drugom prilikom. Ne mogu vam reći koliko će nam vremena biti potrebno da ostvarimo ciljeve koje su nam postavili osnivači. Možda još 30 godina, ali znam da će taj dan doći, poručio je Lutovac.

Član Političkog saveta DS Ivan Vujačić, koji je u stranci od početka, rekao je da je ta partije pre 30 godina prva promovisala da Srbija treba da bude moderna evropska zemlja, da se protivila ratu u bivšoj Jugoslaviji i da je bila u prvim redovima borbe protiv Slobodana Miloševića.

On je podsetio i na moralni stav DS, da iako je bila protiv rata, ne podrži sankcije i blokadu na Drini koje je 1994. uveo Milošević.

N1

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Dodik ne dozvoljava Milu Đukanoviću da poseti BiH

Pon feb 3 , 2020
Dodik ne dozvoljava Milu Đukanoviću da poseti BiH Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da se nije saglasio sa predlogom Željka Komšića i Šefika Dažferovića da se […]
%d bloggers like this: