Demokratska stranka se vraća na scenu

Za nekoliko dana Srbija će dobiti novu-staru Demokratsku stranku, tačnije Uniju demokratske stranke u kojoj će sigurno biti partije Borisa Tadića i Nebojše Zelenovića.

Aktuelni lider demokrata Zoran Lutovac kaže za N1 da bi takva stranka trebalo da bude jača nego trenutna, dok nekadašnji predsednik DS-a Bojan Pajtić poručuje da ta stranka više nikada ne sme da potceniti svoje birače, koji su joj na beogradskim izborima dali samo 2 odsto podrške.

Demokratska stranka se vraća na scenu
Foto: Screenshot

Stare demokrate od 19. maja biće u na novom mestu. U toj sinergiji, kako kaže njihov lider Zoran Lutovac, DS će biti jača stranka.

“Smisao okupljanja jeste da se naše energije i snage, potencijali ne rasipaju, već da se ujedine, da se stvori jedna sinergija koja će učiniti ovu političku opciju značajno jačom, ali ne samo DS, nego smatram da će biti jači i taj građansko demokratski spektar u Srbiji”, kaže predsednik DS-a Zoran Lutovac.

Otvorena su vrata i za druge političke stranke koje su nastale iz Demokratske, a u stranci Borisa Tadića kažu da novi DS čeka težak posao.

“Mi pre svega želimo da ujedinimo ljude, da ujedinimo znanje, iskustvo koje mi svi imamo, da ujedinimo i nove ljude. Mislim da je najbolji odgovor na bahatost, kriminal i nestručnost ovog režima upravo stvaranje tako jedne jake političke organizacije, koja će biti u stanju da im pruži otpor širom cele Srbije”, rekao je Aleksandar Ivanović iz SDS-a.

Jedan od bivših predsednika Demokratske stranke ne misli da će ujedinjenje značiti i jačinu. Bojan Pajtić kaže da stranci treba jasna, hrabrija politika i novi ljudi, a ne stari kadrovi i već viđene ideje.

“Ove godine je manje od pet hiljada ljudi uplatilo članarinu u DS. Dakle, samo toliko nas je uopšte zainteresovano da budemo članovi stranke. Višestruka cepanja DS dovela su ovu organizaciju ne samo na nivo statističke greške, već je opšte razočarenje zbog dezintegracije ovu, nekada moćnu partiju, potpuno ispraznilo od članstva. Vraćanje onih koji su van DS postigli poražavajuće loše rezultate, liči na presipanje iz šupljeg u prazno”, smatra Bojan Pajtić.

Ujedinjenje Demokratske stranke je potrebno Srbiji, tvrdi predsednik stranke Zajedno za Srbiju, Nebojša Zelenović, koji smatra da razjedinjenje demokrata posle 2012. godine ne treba pominjati

“Ja iskreno mislim da to što se desilo od 2012. godine je pitanje za istoričare, da je zadatak političara da nude rešenja za budućnost i to je ono što mi sad radimo. Ono što sam ja video u predhodnih nekoliko meseci obilazeći Srbiju, bio sam u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, južnoj i centralnoj, je da svi oni koji nose Demokratsku stranku u srcu, znači istinske demokrate su istinski za”, rekao je Nebojša Zelenović.

Unijom će predsedavati lider Demokratske stranke Zoran Lutovac sa kako kaže dvojicom kolega iz druge dve stranke.

Izvor: N1/AUTOR: Žaklina Tatalović

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

U Nišu održana vojno-policijska parada “Odbrana slobode” (VIDEO)

pet maj 10 , 2019
Vojno-policijska parada “Odbrana slobode” održana je u Nišu uz prisustvo državnog vrha Srbije i Republike Srpske i diplomatskog kora, a građani su mogli videti više od 4.000 pripadnika snaga bezbednosti, […]
U Nišu održana vojno-policijska parada “Odbrana slobode” (VIDEO)