Danas predsednik Vučić prima Đilasa na sastanak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider SSP Dragan Đilas sastaće se danas u 16 časova u Predsedništvu Srbije kako bi razgovarali o proteklim izborima u Beogradu.

Vučić kaže da je svestan svoje obaveze da kao predsednik države razgovara sa svakim ko pređe deset odsto na izborima, ali i sa onima koji zahtevaju sastanak sa njim.

– Prihvatio sam razgovor sa Đilasom. Međutim, nema govora o saradnji sa đilasovskom opcijom oko bilo kog nivoa vlasti – naglasio je Vučić, dodajući da mu je drago što su sumnje oko navodnih izbornih nepravilnosti konačno otklonjene.

– Svima je od prvog trenutka bilo jasno kakva je situacija i da je SNS zasluženo osvojio veoma veliki broj glasova. Sve lažne optužbe i navodi oko izborne krađe jesu dečje bolesti naše demokratije… Izbori su završeni, a mnogi ne mogu da se nose sa porazom. Ipak, važno je da razgovaramo, da se menjamo i pokazujemo veće poštovanje jedni prema drugima – istakao je Vučić.

Uoči ovog sastanka oglasio se i Dragan Đilas, poručivši da mu je drago što je Vučić prihvatio njegov poziv.

– Tema razgovora biće rešavanje političke krize u Beogradu – rekao je Đilas.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

NATO će rasporediti stalne vojne snage na svojoj granici sa Rusijom

Pon apr 11 , 2022
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je za list da je alijansa “usred veoma fundamentalne transformacije” koja će odražavati “dugoročne posledice” akcija ruskog predsednika Vladimira Putina. NATO će rasporediti stalne […]
%d bloggers like this: