Dačić: Srbija neće imati „većeg neprijatelja“ od Bila Klintona i Medlin Olbrajt

Dačić: Srbija neće imati „većeg neprijatelja“ od Bila Klintona i Medlin Olbrajt

Srpski narod sigurno neće imati „veće neprijatelje“ od bivšeg predsednika SAD Bila Klintona i bivše državne sekretarke SAD Medlin Olbrajt, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić Novostima povodom izjave Danijela Servera da će „Srbi glasati za Trampa“.

Server je izjavio   da „nije mudra odluka Dačića da na narednim izborima u SAD organizuje podršku srpskih doseljenika Donaldu Trampu“.

Dačič je reagovao na ocenu američkog eksperta za Balkan Dačić kaže da ga čudi da Server želi da pravo koje uživaju Albanci u SAD, suspenduje Srbima koji tamo žive.

„Kada Albanci organizovano podržavaju Hilari Klinton i kada po njoj i po njenom suprugu daju čak i imena buticima, onda je to legitiman stav. A kada ja, na nivou ideje, najavim mogućnost da bi Srbi organizovano mogli da podrže Trampa, onda je to mešanje u unutrašnje stvari Amerike. Zaista smešno“, rekao je Dačić.

Dačić: Srbija neće imati „većeg neprijatelja“ od Bila Klintona i Medlin Olbrajt
Ambasador Srbije u Sofiji pozvan kod Zaharijeve zbog Dačićeve izjave
Screenshot

Prema njegoj oceni, on svojim stavom ne otežava poziciju Srbije i dodao da nije nikakva tajna da većina srpskog naroda ima mnogo više simpatija prema Trampovoj, nego prema nekim ranijim administracijama u SAD. „Jer, za razliku od Klintonovih, koji su otvoreno rekli da je nezavisno Kosovo njihov porodični legat, Trampov aparat pokazuje za nas ohrabrujuće znake da bi oko budućeg rešenja za kosovski čvor moglo da se pregovara“, rekao je Dačić.

To je, kako je, rekao je Dačić, različito od doba vladavine „Klintonovih koji misle da su tu priču zapečatili bombama 1999“. „Srbi treba da postanu organizovani faktor, pa nek demokrate razmišljaju kako da osvoje njihove glasove“, rekao je Dačić.

Izvor: Danas

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Vučić: Da su preskalali ograde na Beloj kući, bili bi izrešetani

ned avg 11 , 2019
Vučić: Da su preskalali ograde na Beloj kući, bili bi izrešetani Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u vanrednom obraćanju rekao da akteri jučerašnjeg incidenta ispred Predsedništva Srbije sami znaju da […]