Cirkus KORONA ponovo u Sobranju u Skoplju,glasanje u skafanderima

Predsednik Sobranja S. Makedonije za četvrtak zakazao sednicu o poverenju vladi, dvoje poslanika VMRO-DPMNE pozitivno na Kovid 19 najavljuju glasanje u skafanderima.

Predsednik parlamenta Severne Makedonije Talat Džaferi danas je zakazao za četvrtak u 11.00 sednicu za izjašnjavanje o poverenju vladi Zorana Zaeva.

Džaferi je sednicu zakazao nakon što je inicijativu za glasanje o poverenju vladi SDSM i DUI podnela nova parlamentarna većina od 61 poslanika u kojoj su makedonske opozicione VMRO DPMNE i Levica, albanske Alijansa za Albance i Alternativa, kao i vladajuća Besa.

 

Među potpisnicima incijative je i poslanik Alternative Skeder Redžepi koji je, kako su preneli lokalni mediji, najavio da će povući potpis jer „ne želi da bude na istom spisku sa antialbanskom Levicom“.

Koordinator poslaničke grupe VMRO-DPMNE Nikola Micevski i poslanica VMRO-DPMNE Angelina Petkovska pozitivni su na kovid-19, potvrdio je  Micevski. On je u saopštenju naveo da se oseća dobro i da nema ništa neizvesno u vezi sa njegovim i Angelininim izglasavanjem nepoverenja Vladi.

„Imajući u vidu protokol koji je usvojio parlament, a primenjen je u Parlamentu na prethodnom glasanju, nema ništa neizvesno u našem prisustvu i glasanju. „Ako se sećate, bilo je krivičnih prijava koje su odbačene i konstatovano je da je sve u redu“, rekao je Micevski.

Micevski se poziva na slučaj kada su dva poslanika SDSM pozitivna na kovid-19 glasala u parlamentu u skafanderima, a Državno tužilaštvo je odbacilo prijavu, zaključivši da su protokoli ispoštovani.
Nikola MIcevski

Podnošenje incijative za glasanje o poverenju vladi Zorana Zaeva objavio je danas potpredsednik i poslanik VMRO DPMNE Aleksandar Nikolovski, a juče najavio lider te najveće makedonske opozicione partije VMRO DPMNE Hristijan Mickoski.

Mickoski je tada rekao da će nova parlamentarna većina, dogovorena u petak uveče, podneti interpelaciju ako u ponedeljak do 14.40 premijer Zoran Zaev „ne ispuni obećanje i podnese ostavku“.

Na nedavnim lokalnim izborima stranka Mickoskog je pobedila SDSM Zorana Zaeva, koji je zbog toga u nedelju 31. oktobra podneo ostavku na funkciju predsednika vlade, ali je nije dostavio parlamnetu.

Zaev je tada rekao da „preuzima dgovornost za poraz na lokalnim izborima i da podnosi ostavku“, ali da „ostaje na stavu da ne treba da se organizuju prevremeni parlamentarni izbori“ i da vlada SDSM i DUI treba da dovrši pun mandat.

Poslednji parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji su održani u leto prošle godine, nakon kojih je SDSM, zajedno sa albanskom DUI, formirala drugu po redu zajedničku vladu.

Beta- B.J.A.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Sandžak posle smrti Muamera Zukorlića: Previranja na vidiku

Pon nov 15 , 2021
Iznenadna smrt lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, poslanika u Skupštini Srbije i nekadašnjeg muftije Islamske zajednice u Srbiji, imaće uticaja na prilike u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu […]
%d bloggers like this: